Hoće li Bog ispuniti sva naša očekivanja?

Kad god netko ne ispuni naša očekivanja, iznevjeri nas. Bivamo razočarani. Hoće li Bog ispuniti sva naša očekivanja?

“Bog nas nikada neće iznevjeriti!”, mnogi kažu. Ne znam kako ćete reagirati, ali istina je da Bog apsolutno neće ispuniti sva vaša očekivanja. Ako vam se to još nije dogodilo, hoće, jer to je stvarnost.

Hoće li Bog ispuniti sva naša očekivanja?

Kada očekujete da će Bog izliječiti rak vašeg roditelja, Bog će vas iznevjeriti. Kada očekujete da će Bog obnoviti vaš romantični odnos, Bog će vas iznevjeriti. Kada očekujete da će vam Bog pomoći da dobijete posao kod poslodavca s kojim ste razgovarali prošli tjedan, Bog će vas iznevjeriti. Kada očekujete da Bog __________, Bog će vas iznevjeriti.

To je vrijeme kada se naša vjera testira. To je kada otkrijemo jaz između naših očekivanja od Boga i stvarnog Boga koji je stvorio Svemir. Kada se to dogodi… Hoćete li izgubiti vjeru? Hoćete li se udaljiti od Boga? Hoćete li potonuti u očaj ili depresiju?

Bog će vas iznevjeriti, ali …
Foto: Unsplash

Bog će vas iznevjeriti, ali …

Ali to ne znači da vas Bog ne voli. To ne znači da Boga nije briga. To znači da vaša očekivanja od Boga nisu bila usklađena sa stvarnošću. Često očekujemo da nam On pruži zemaljsku utjehu i udobnost, a zatim bjesnimo na Njega kada stvari ne idu po našem planu. Naša su očekivanja često zemaljska, a ne nebeska. Ono za čim žudimo na ovom svijetu s vremenom će izgubiti svoj sjaj. Ono što je zemaljsko će proći, ali ono što je nebesko zadržava svoju vrijednost.

Naš hod u vjeri znači naučiti čuti Božji glas; naučiti hodati s Njim kroz tamu i bol; naučiti vjerovati da je Bog tu čak i kada ga mi ne osjećamo.

Bog neće ispuniti sva naša očekivanja. Ali naša očekivanja se trebaju promijeniti, a ne naša vjera u Boga koji se nikad ne mijenja. U svom životu sam doživio ta razočaranja s Bogom. Bog je dopustio da prođem kroz nešto grozno. U tim trenucima morate preispitati svoj odnos s Bogom. Morate doći Njemu sa svojom boli i slomljenošću i tražiti da vas mijenja.

Tada ćete razmišljati o tome zašto ste mislili da će Bog to učiniti i zašto su te pretpostavke uzrokovale vašu bol, a ne Bog.

Njegova ljubav nikad ne prestaje

Ono što Bog obećava jest da kad prolazimo kroz doline sjene smrti, nećemo sami prolaziti kroz ta mjesta, jer On je s nama. On nas nikada neće napustiti niti ostaviti. Njegova ljubav prema nama je viša, šira, duža i dublja nego što je možemo razumjeti. Njegova ljubav nadilazi svaki razum. I ništa nas nikada neće odvojiti od ljubavi Božje. Ništa!

To su obećanja kojih se trebate držati. To je očekivanje koje trebate nositi sa sobom. Sve ostalo može izblijedjeti, ali Bog je dobar i vi ste ljubljeni. I to ljubavlju koja nikad ne prestaje.

Molitva:
Nebeski Oče, vjerujem da si suveren, svemoguć i dobar. Želiš mi samo najbolje. Vjerujem u to! Ali, priznajem, ponekad je, Oče, teško vjerovati, pogotovo kada ne ispunjavaš moja očekivanja – posebno ona koja izgledaju tako razumna. Pomozi da u takvim trenucima moja vjera ne malakše. Pomozi da se podsjetim da su Tvoji planovi najbolji i ono što si naumio, to ćeš i ostvariti.
Oče, vjerujem da u svemu radiš za moje dobro, za dobro koje daleko nadilazi sve što mogu zamisliti. Pomozi mi da Ti još više vjerujem, više služim i više Te volim. Amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!