NaslovnicaDuhovnostŠto znači hodati s Bogom?

Što znači hodati s Bogom?

Hodati s Bogom znači kretati se zajedno kao jedna jedinka. Ako želimo prebivati u Isusu, moramo hodati onako kako je On hodao. 

Čuo sam da ako tri puta dnevno hodamo brzim korakom, to nas može staviti u dobru, tjelesnu formu. Nećete se kretati onako brzo kao što se krećete dok trčite. Hodanje je kontrolirano kretanje, no kako to činimo, stvaramo napredak. Postupno se krećemo prema naprijed.

Ako želimo prebivati u Isusu, moramo hodati onako kako je On hodao. Biblija kaže: „Tko govori, da u njemu ostaje, i taj treba tako da hodi, kao što je on hodio“. (1. Ivanova 2, 6)

Hodanje s Bogom je prikaz koji se često koristi u Bibliji kako bi se opisao kršćanski život.

Galaćanima 5, 16 kaže: „Hoću reći: po Duhu živite pa nećete ugađati požudi tijela“!

Kološanima 2, 6 kaže: „Kako dakle primiste Krista Isusa Gospodina, onako živite u njemu“.

U Miheju 6, 8 čitamo: „Objavljeno ti je, čovječe, što je dobro, što Jahve traži od tebe: samo činiti pravicu, milosrđe ljubiti i smjerno sa svojim Bogom hoditi“.

PROČITAJTE: Što znači hodati po vjeri, a ne po onome što vidimo?

Ponovno i ponovno Biblija nam govori da trebamo hodati s Bogom. To je nešto čemu se trebamo posvetiti.

Zanimljiv stih u Amosu 3, 3 daje nam zanimljivu perspektivu hodanja s Bogom: „Mogu li dvojica hodati zajedno, osim ako se ne slože“? U originalnom prijevodu, izraz ”zajedno” označava koncept kada se dvoje ljudi kreće kao jedno.

Hodati s Bogom znači kretati se zajedno kao jedna jedinka. Ujedinjeni smo prema istome cilju. Ulažemo svoju snagu prema istome završetku. Krećemo se prema naprijed istom brzinom.

Hodati s Bogom znači da se krećemo u skladu s Njime. Ostajemo Mu blizu. Značenje je slično riječi ”neprestano”.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com