NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeHrabra majka pobjegla iz Njemačke u Hrvatsku kako bi spasila život svoje...

Hrabra majka pobjegla iz Njemačke u Hrvatsku kako bi spasila život svoje bebe

Hrabra majka priča kako je pobjegla u Hrvatsku kako bi spasila život svoje bebe i na kraju naišla na podršku i sretan kraj.

Prije nekoliko tjedana održan je Hod za život u Zagrebu. Tijekom događaja mnogi su ljudi podijelili svoja iskustva. Među njima je bila i Ivana Vrdoljak koja dolazi iz grada Omiša.

Kada je Ivana stigla u Hrvatsku, nije imala posla i nikoga da joj pomogne. Hvala Bogu, pronašla je udrugu Betlehem. Pod vodstvom franjevca Marka Glogovića, ova neprofitna organizacija služi trudnicama, samohranim majkama i obiteljima u teškoj materijalnoj situaciji u čak 12 hrvatskih gradova. Tamo je nakon pet mjeseci rodila Roka.

Ovo je njezino svjedočanstvo:

”Ja sam Ivana Vrdoljak. Imam 33. godine i iz Omiša sam. Živjela sam u Njemačkoj sa partnerom kad sam ostala u drugom stanju. On nije želio dijete. Vršio je pritisak da abortiram. Toliko je želio da se riješim djeteta da je dogovorio pobačaj u jednoj klinici, platio i odvezao me da to učinim. Tako sam sa zadnjih 20 eura Flix busom pobjegla sam u Hrvatsku.

Nisam imala posao, nisam se imala kome obratiti za pomoć. Bila sam sama sa bebom u trbuhu. Netko mi je preporučio da ima tko će mi pomoći. Tako sam se obratila za pomoć dobrim ljudima i 5 mjeseci kasnije rodila našeg Roka u udruzi Betlehem.

Rokov tata nije pitao za njega svih devet mjeseci trudnoće. Nakon što sam pobjegla od pobačaja u Hrvatsku, nismo se uopće čuli.

Prije dva tjedna me nazvao da bi došao u Zagreb vidjeti sina. Kad ga je primio u naručje, podigao ga je i rekao: „Roko, oprosti mi“

Tata je svom Roku donio mali dres Hajduka na kojem piše, VRIDILO SE RODITI! Evo moj sine: Vridilo se roditi!”, poručila je Ivana Vrdoljak svome Roku i okupljenima.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare