Imigrant ubio djevojku koja je odbila spolni odnos s njim

Sudac mu je odredio doživotnu kaznu, iako će odslužiti tek najmanje 25 godina zatvora.

Imigrant koji je prije četiri godine stigao u Veliku Britaniju kao tražitelj azila, zatvoren je zbog ubojstva mlade žene koja je odbila spolni odnos s njim.

Karar Ali Karar (29) osuđen je u četvrtak na doživotni zatvor nakon što je u veljači u Harehillsu u Leedsu priznao krivnju za ubojstvo 21-godišnje Jodi Miller, nakon što je ona odbila spolni odnos s njim. Ali Karar izbog je svoju žrtvu 15 puta i to tako nasilno da je nož puknuo na tri komada, prenosi Metro.

Tužitelj Jason Pitter rekao je na suđenju u Leedsu da je Ali Karar bio „toliko bijesan i frustriran zbog njezinog odbacivanja da ju je odlučio, po njegovom mišljenju, naučiti lekciju. Da se suoči s njom i na kraju je ubije“, samo pri čemu se tijekom napada zaustavio samo kako bi žrtvu nazvao „prostitutkom“.

Ubojstvo koje se dogodilo u kući žrtvinog prijatelja svjedočile su još dvije osobe u sobi, među kojima je bio i 15-godišnji dječak, koji je pokušao zaustaviti napad, ali mu je Ali Karar prijetio da će ga ubiti.

Sudac mu je odredio doživotnu kaznu, iako će odslužiti tek najmanje 25 godina zatvora.

Karar je u Veliku Britaniju došao iz Sudana 2015. godine tražeći politički azil, a stigao je u Newcastle prije nego što se preselio u Leeds.

Odvjetnik ubojice Simon Kealey tvrdio je da je njegov klijent upao u „pogrešno društvo“, optužujući drogu i alkohol te ljude koji su „[iskoristili] njegovo mentalno zdravlje“.

Izricanje presude uslijedilo je istog dana kada je drugi tražitelj azila, iz Afganistana, osuđen na 21 godinu zatvora zbog višestrukih pokušaja ubojstava nakon što je progonio strance u Croydonu, želeći izbosti i „ubiti Engleze“, piše Tribun.hr.