Na internetu je objavio zastrašujuću snimku predoziranog para
Snimka zaslona: YouTube

Jedan je stranac na ulici snimio predoziranje jednog para te ga je objavio na internetu kako bi cijeli svijet vidio.

Teško je gledati snimku na kojoj se nalaze Carla i Ron Hiers, a i njih je bilo stid kada su pogledali snimku. No video im je promijenio život i pokazuje kako Bog može sve preokrenuti na dobro.

Snimka je iz studenog 2016.-e te prikazuje Ron Hiersa kako čudno i savinuto leži na ulici, u gradu Memphisu. Bio je bez svijesti. U isto vrijeme Carla Hiers ležala je licem okrenuta prema cesti. Pokušava se ustati, ali posustaje, a prolaznici se svemu smiju. Naposljetku su došli bolničari koji su ih oživjeli s naloksonom (ili Narcanom), lijekom koji djelomično prekida učinak opojnih droga.

Video su pogledali milijuni ljudi koji su se posvjedočili koliko je droga raširena u njihovoj zemlji. Iako ih je bila sramota što su na tako javan način došli do dna, Carla i Ron su počeli put oporavka.

Desetljeća ovisnosti staju

Ronovi su problemi s drogom počeli kada je imao 13 godina. S prijateljima je počeo snifati boju, nakon toga se prebacio na marihuanu, a s 18 godina je već bio na teškim drogama. Ozljeda na radu donijela mu je lijekove za bol, što je bio put do heroina. Narkotik je imao isti učinak, ali je bio jeftiniji i lakši za nabaviti.

Carla Hiers isto je počela eksperimentirati s drogom kao tinejdžerica, i bila je ovisnica prije nego je upoznala Rona. Njih su se dvoje zaljubili preko droge, a 20 godina svog braka uglavnom su proveli drogirani i kršeći zakon.

„Skupa smo počinili puno zločina. Takav mi je bio život, samo jedna velika zabava jer se nisam htio nositi s osjećajima“, rekao je Ron.

Njih su dvoje surađivali kako bi ukrali recepte od liječnika koje su krivotvorili i nabavili lijekove. Ron i Carla dobili su samo jedno dijete koje im je odmah oduzeto i predano drugoj obitelji na usvajanje. Ron je prije braka s Carlom imao troje djece, ali od svih se otuđio. Ništa nije bilo bitno dokle god se mogao drogirati.

„Ne mogu reći da sam ikada smatrao da imam problem s drogom. Ovisnost vam ne dopušta takvo razmišljanje. Ovisnost želi da razmišljate ‘Čovječe, sve je u redu. Ide ti dobro. Ovo je normalno. Ovako se vodi život, ne radiš ništa loše’“ rekao je Ron.“

Godine njihove ovisnosti završile su kada je jedan stranac poslao video njihovog predoziranja usred bijela dana.

Par koji je dosegao dno i snimka predoziranja

Trećeg listopada 2016., nakon što su si ubrizgali heroin, Carla i Ron Hiers postali su glavna atrakcija zloglasne snimke predoziranja. Nakon što su ih bolničari oživjeli i bolnica pustila s njege, policija je uhitila Carlu zbog sitnih krađa. Ron je u međuvremenu otišao kući kako bi iskoristio ostatak heroina i kako bi uzeo ženin dio.

„Bilo mi je žao nje. Ali isto sam pomislio ‘Sada ima više za mene’. To će vam učiniti droga i alkohol. Odvest će vas u stanja koja ne možete ni zamisliti“, rekao je Ron.

Osramoćen cijelim događajem, Ron je uzeo 48 Xanax tableta u nadi da će si tako okončati život. To se skoro i dogodilo.

Smrt kao izlaz nije mu bila nova stvar. Navikao je hodati okolo s osmrtnicom u džepu i praznim datumom.

„Bio sam umoran, bilo mi je zlo od života. Bio sam umoran ustajati, bio sam umoran oblačiti cipele, bio sam umoran od posezanja za iglom. Bio sam umoran od nabavljanja novca za drogu, a znao sam da bez droge ne mogu.“

Nada za oporavkom

Iako se situacija činila beznadna, Bog je već koristio snimku za nešto nevjerojatno.

Jedna od milijun osoba koje su pogledale video bila je Ronova kći, Paris Hardee, od koje se otuđio. Paris je oca poznavala samo kao ovisnika. Vidjela ga je u najgorem stanju, od uhićenja pred njenim i sestrinim očima, do toga da je ukrao njihov novac od rođendana i poklone kako bi kupio drogu.

Paris su odgojili Ronovi roditelji jer on nije bio sposoban. Kao dijete mu je ostavljala poruke ohrabrenja u nadi da će ga to motivirati na promjenu. Na kraju je shvatila da se Ron neće očistiti i prekinula je svaki kontakt s njim.

„Uvijek je birao drogu pored zdravlja, obitelji i prijatelja. Droga mu je uvijek bila prvi izbor“, rekla je Paris.

Nakon 13 godina otuđenosti, Paris je vidjela snimku i znala je da je to njezin otac. Mogla je pokušati zaboraviti cijeli događaj, ali nije mogla prestati razmišljati o njezinom predoziranom ocu. Stoga je uputila očajnički poziv rehabilitacijskom centru Addiction Campuses.

„Plakala sam i rekla osobi koja se javila ‘Čovjek koji se predozirao u Memphisu, to je moj tata’“, prisjetila se.

Taj je poziv spasio Ronu život. Klinika ga je prihvatila na 30-dnevni program rehabilitacije bez plaćanja, što je bilo dovoljno da mu se iz tijela izbaci droga. Nakon 30 dana Paris je molila Rona da obeća kako će nastaviti s oporavkom. To je bilo njegovo prvo obećanje u nekoliko desetljeća.

Novi život za Carlu i Rona Hiers

Kada je Carla izašla iz zatvora otišla je potražiti Rona. Kada joj je Paris rekla da je na odvikavanju, Carla je stupila u kontakt s njim te se i sama upisala u program. Program ju je poslao u Massachusetts. Budući da su ona i Ron bili ovisni zajedno, osoblje je smatralo da se trebaju oporaviti zasebno.

Oboje su završili s programom odvikavanja te su na odvojenom oporavku. Carla je ponovno otkrila svoju vjeru.

Nakon 48 godina ovisnosti, Ron živi u dijeljenom stanu s nekim prijateljima s odvikavanja te je trijezan. Ujedno redovno odlazi na anonimne sastanke alkoholičara u nadi da će postati savjetnik drugima.

Bog je uzeo patnju ovog para, u najgorem trenu njihovih života, te ju je upotrijebio da ih preobrazi. Ujedno je obnovio Ronovu vezu s Paris te je ga je upoznao s unucima koje nikada prije nije vidio.

https://www.dailymotion.com/video/x68fco6

„Moj otac se vratio“; rekla je Paris na prvoj godišnjici Ronove trijeznosti. „Istina je da je moje djetinjstvo bilo teško, ali sam sada blagoslovljena ocem koji se svaki dan mijenja i raste. Netko tko nije znao kako pokazati ljubav sebi i drugima, kroz Božju milost, sada osjeća i daje ljubav po prvi put. To je čudo!“.

IZVORTime/Godupdates.com