3 načina kako izgraditi intimnost s Bogom

Ovo su neki načini na koje možete njegovati intimnost s Bogom.

Riječ Božja prožeta je brojnim divnim obećanjima. Teško nam je shvatiti veličinu Isusove predanosti onima koji Ga vole i slušaju. No pogledajte što on obećava svojim vjernim sljedbenicima: „Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.“ (Ivan 14,23).

To je najintimnija veza koju ikada možemo imati. Zaista je udarno shvatiti da je to zapravo veza sa svemoćnim vladarom i Stvoriteljem svega. Ovo su neki načini na koje možete njegovati to predivno blago:

Težite intimnosti s Bogom. Iako Božja ljubav teče u naša srca posredstvom Duha Svetoga, naša svijest o toj ljubavi raste kako Ga sve više upoznajemo kroz Njegovu riječ (Efežanima 3,17-19).

VIDI OVO: 5 navika koje nas približavaju Bogu

Zaštitite svoju intimnost s Bogom. Kako bismo to učinili, moramo biti poslušni Njegovoj Riječi. Kada kršimo Njegove zapovijedi ili se posvećujemo nečem drugom osim Njemu, onda naše prijateljstvo s Njim može biti slomljeno (Psalmi 66,18).

Dijelite divne vijesti o intimnosti s Bogom. Najveći dar koji možemo dati drugima jest uvid u naše prijateljstvo s Bogom. Kada obitelj, prijatelji i kolege čuju kako govorimo o našoj vezi s Kristom, Duh može upotrijebiti naše riječi i primjer kako bi u njima probudio potrebu za povezivanjem s Bogom.

VIDI OVO: 4 loše navike koje vas sprječavaju da se približite Bogu

Što vi činite kako bi postali što bliži Bogu? Kako pomažete drugima da uvide da Ga i oni žele upoznati?

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org