Iranski napad na Izrael je znak posljednjeg vremena
Snimka zaslona: MSNBC/YouTube

Iranski napad na Izrael biblijski je znak posljednjeg vremena, rekao je pastor Greg Laurie tijekom svoje nedjeljne propovijedi pod naslovom “Put kojim se rjeđe ide”.

Pastor, koji inače podržava Izrael, objavio je i članak pod naslovom “Je li iranski napad na Izrael bio biblijsko proročanstvo?“, čije dijelove prenosimo u nastavku:

Vjerujem da je napad Irana na Izrael bio ispunjenje biblijskog proročanstva. Znak posljednjih vremena, prema Svetom pismu, jest da će se židovski narod ponovno okupiti u svojoj domovini. To se dogodilo. 14. svibnja 1948. Izrael je službeno postao nacija. Moglo bi se reći da je proročki sat počeo otkucavati. To nije bio samo znak, to je bio super znak.

Ali Biblija ima više za reći. Ne samo da će Židovi biti ponovno okupljeni u svojoj domovini, nego će biti i sve više izolirani. To se događa. Biblija je također predvidjela porast antisemitizma u posljednjim vremenima. To se događa.

Veliki narod sa sjevera će napasti Izrael

Biblija također predviđa da će ga veliki narod na sjeveru Izraela, identificiran u Ezekielu kao Magog, napasti. To se još nije dogodilo. Mnogi biblijski stručnjaci vjeruju da se Magog odnosi na modernu Rusiju. Slažem se s tim mišljenjem, ali nitko to ne može reći sa apsolutnom sigurnošću.

Ali ovo možemo reći sa sigurnošću: jedan od saveznika Rusije bit će Perzija. Perzija je bilo ime Irana. Promijenili su ime 1935. Stoga Biblija predviđa da će Perzija ili Iran napasti Izrael. I pogodite što? To se upravo dogodilo.

Hoće li ovo dovesti do Ezekiela 38?

Sada, sugeriram li da će ono što se upravo dogodilo dovesti do scenarija Ezekiela 38? Ne mislim da je to nužno tako, ali svakako je razlog da sjednemo i obratimo pozornost. Isus je rekao: “Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.” (Luka 21,28).

Tako sam zahvalan što mogu reći da, iako je 300 iranskih bespilotnih letjelica, projektila i raketa poslano prema Izraelu, 99% njih je oboreno Željeznom kupolom, Davidovom praćkom i drugom tehnologijom koju je Amerika osigurala izraelskoj naciji…

Što je slijedeće?

Ne znam što će dalje biti. . . Hoće li Izrael uzvratiti? Opet, ne znam. Ali Isus je rekao: “Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.” (Luka 21,28). Nije rekao: “Kad vidite da se ove stvari počinju događati, poludite jer smo svi mrtvi.” Ne. Pogledajte gore!

Nastavimo se moliti za ovu naciju Izraela, da ih Bog zaštiti, da ih Bog vodi, i neka svi budu sigurni da smo spremni za susret s Gospodinom—jer, pa, On bi se mogao vratiti bilo kada.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare