4 načina kako doživjeti iscjeljenje nakon seksualnog grijeha

Ovo su četiri koraka za one koji žele iscjeljenje, odnosno obnovu nakon seksualnog grijeha.

Predaja

Imam bliskog prijatelja koga poznajem godinama, i Alex (nije pravo ime) se borio s ovisnošću o pornografiji većinu tih godina. Bilo bi mu dobro neko vrijeme, a onda bi opet pao u grijeh, zbog čega bi osjećao sram i stid, ali Bog ga nije ostavio tu.

Pokušao sam mu pomoći te sam zaštitio lozinkama stranice na njegovom kompjuteru, između ostalog, ali godina za godinom je bilo “pobjeda i poraz, pobjeda i poraz”. Za njega to je bio beskonačan krug.

Rekao je u suzama “Odustajem”, a onda je odjednom osjetio nadu. I dalje je kušan, ali je pobjedu našao u predaji Bogu. Bog mu je pomogao sa zadobivanjem mnogih bitaka nad ovim nekadašnjim zlom.

Pomirenje sa supružnikom

Ako je netko počinio preljub, mora otići supružniku i priznati ga. Ne mogu ni zamisliti koliko teško to mora biti, ali se mora priznati. To se jednostavno ne može gurnuti pod tepih. Ako supružnik zna, onda se mora tražiti oproštenje.

Većina kršćanskih savjetnika ne želi da se parovi razvode zbog afere koja se jednom dogodila. Uvijek teže obnovi para i pomažu im da se izbore sa grijehom. Bog nam oprašta sve naše grijehe, a valjda će ih supružnik oprostiti. Što se povjerenja tiče, to može iziskivati ​​određeno vrijeme … ali je vrijedno toga. Vrijeme će pokazati.

Pomirenje s drugom osobom

Ako se dogodio seksualni grijeh izvan braka gdje osobe nisu vjenčane, vjerujem da je potrebno ispričati se toj osobi koju ste iskoristili (ako je to bio slučaj). Bilo kako bilo, kršćani znaju da je seks izvan braka grijeh, a ako nevjenčani kršćanin ima odnos s drugom kršćanskom osobom, čak i s nekršćanskom, potrebno je otići toj osobi to joj reći da su zgriješili i njoj i Bogu.

Tražite njihovo oproštenje … kao što su i oni tražili od Boga da im oprosti. Ako su iskušenja prejaka, dobro je odvojiti se jedno od drugog da bi spriječili da se dogodi ista stvar ponovno. Zašto se ne bi vjenčali ako su oboje kršćani?

Pobožno zajedništvo

Vjerujem da kršćanin uključen u dobrotvorni rad ili u službu u crkvi će imati manje mogućnosti da počini seksualni grijeh. Postoji nešto u tome da nas smatraju odgovornima, a u crkvi se definitivno računa na odgovornost (Matej 18,15-20).

Također, to može biti dobro mjesto da se upozna pobožan kršćanin ili kršćanka. To može smanjiti šanse seksualnog nemorala (bar se nadam) jer: “Zli razgovori kvare dobre običaje.” (1. Korinćanima 15,33), dok dobro društvo stvara dobar moral.

Zaključak

Ako ste vi, ili netko koga znate pali u seksualni nemoral, a tvrde da su vjernici, upozorite ih da seksualno nemoralni neće naslijediti Kraljevstvo (1. Korinćanima 6,9). Apostol Pavao nas sve upozorava s dobrim razlogom: “Bježite od bludnosti! Svaki grijeh koji učini čovjek, izvan tijela je, a bludnik griješi protiv svojega tijela.”(1. Korinćanima 6,18).

Bog će vas možda iskoristiti da ih upozori za njihovo dobro, možda će vam čak i biti potrebna pomoć (Matej 18,15-20), ali im morate pomoći! Možda ćete iz ljubavi morati reći da “nijedan bludnik, ili bestidnik, ili pohlepnik – taj idolopoklonik – nema baštine u kraljevstvu Kristovu i Božjemu” (Efežanima 5,5).

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!