Iskušenja koja će doći nakon velikih blagoslova

Često će iskušenja doći nakon velikih blagoslova. Nemojte se iznenaditi ako budete u iskušenju odmah nakon što je Bog učinio nešto predivno u vašem životu. 

Tijekom Drugog svjetskog rata Hitler je imao zanimljivu strategiju napadanja svojih neprijatelja vikendom. On je znao da većina parlamenata neće raditi zbog čega bi bilo teško brzo reagirati na invaziju. 

Na isti način Sotona čeka priliku da nas napadne. Možda će doći kada smo se opustili ili kada mislimo da smo najjači. No većinom se to dogodi u najgori mogući trenutak. 

Na primjer, možemo biti na službi slavljenja kada nam odjednom na vrata našeg uma pokuca opaka misao. Obuzme vas velika sramota te ne možete vjerovati da nešto takvo mislite. 

Tada Sotona, lukav kakav jest, vas osuđuje jer ste osjetili iskušenje: „Kako možeš nešto takvo pomisliti? Što uopće radiš u crkvi?“ 

VIDI OVO: 3 glavne skupine iskušenja s kojima nas đavao napada

Zapamtite, nije grijeh biti u iskušenju. Čak je i Isus bio u iskušenju. Grijeh se javlja samo kada se predamo tom iskušenju, kada otvorimo vrata i razmatramo ga. Zbog toga mi trebamo bježati od iskušenja i nikada ne ostaviti svoju novu adresu. 

Kada pomislimo da nam duhovno ide dobro, a i sve ostalo je na mjestu, tada će Sotona odabrati zadati najveći udarac. Zbog toga nam Biblija kaže: „Tko dakle misli da stoji, neka pazi da ne padne“ (1 Korinćanima 10,12). 

Često će iskušenja doći nakon velikog blagoslova. Nemojte se iznenaditi ako budete u iskušenju odmah nakon izlaska iz crkve. I nemojte se iznenaditi ako budete u iskušenju odmah nakon što je Bog učinio nešto predivno u vašem životu. 

Možda ste iskusili velik blagoslov nedavno u životu. Taj blagoslov možda ima veze s vašom obitelji, karijerom, služenjem ili vašim osobnim hodom s Bogom. Neprijatelj želi ukrasti taj blagoslov. Budite oprezni i ne spuštajte gard. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!