Zašto se isplati slijediti Isusa?

Isplati se slijediti Isusa, jer već ovdje na zemlji možemo uživati velike blagoslove. Život u Kristu je ispunjen život!

Pravi kršćanin je Isusov učenik. Isus je rekao: “Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom.” (Luka 9, 23) Drugim riječima, biti kršćanin znači svaki dan što sličnije živjeti kao naš Učitelj i vršiti Njegovu volju.

Ali, što je to što kršćanski život čini tako korisnim? Evo nekoliko nevjerojatnih blagoslova.

Svi vam se grijesi odmah opraštaju

Dio postajanja kršćaninom jest da morate priznati svoje grijehe Isusu i tražiti oprost.

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 9)

Primiti oprost je velika radost i olakšanje! Ne trebate dalje nositi teret krivnje za svoje prošle grijehe, bez obzira na to koliko bili veliki ili mali. Oproštenje nas zapravo oslobađa vječne propasti i pomiruje nas sa samim Bogom!

Dobivate pomoć kako biste prestali svjesno griješiti

Još je bolja vijest da se naše spasenje ne zaustavlja na praštanju. U stvari, kao kršćanin dobivate pomoć tako da više ne morate svjesno griješiti. Oproštenje je ogroman dar, ali koliko je značajno dobiti pomoć od Isusa u vremenu iskušenja, prije nego što padnete u grijeh. Doista možete biti oslobođeni grijeha!

Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom. Pristupajmo dakle smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas! (Hebrejima 4, 15-16)

Duh Sveti vas počinje učiti i mijenjati

Svakog dana Duh vam želi pokazati vaše loše strane: tvrdoglavost, bahatost, zahtjevi prema drugima, zavist, lijenost itd.

No kada dođe on – Duh Istine – upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. (Ivan 16, 13)

Duh nas uči da se odreknemo sebe u tim područjima. Kako te stvari počinju umirati, tako postupno Isusove vrline počinju rasti i zauzimati svoje mjesto. Kakav je blagoslov da nas više ne obuzimaju naše požude! Te su vrline dio božanske prirode, vječnog života, koji nam je obećan! (2. Petrova 1, 2-8)

Imate mir i radost koju vam ništa ne može oduzeti

Dok živite ovaj život, imat ćete mir u svom srcu – mir od samoga Isusa. Znate da je Bog u kontroli! Vodi precizno svaki detalj vašeg života i možete imati savršeno povjerenje u Njegovu brigu.

Isus je vaš pomoćnik i prijatelj

Isus zna kako je to imati ljudsku prirodu i biti iskušavan – i bio je prvi koji je svaki put pobijedio. Može vam pomoći da postignete istu stvar. Stoji uz vas, spreman vam je pomoći. I vi možete pobijediti u svim iskušenjima koja vas snađu! Sve svoje brige možete baciti na Njega. Što više otvorite svoje srce Njemu, s onim što proživljavate, vaš odnos će biti prisniji. Obećao je da vas nikada neće napustiti niti ostaviti.

On se brine o vašim potrebama

Sveto pismo obećava svakom učeniku da će biti zadovoljene njegove zemaljske potrebe (vidi Matej 6, 31-33). Znači li to da biste trebali napustiti posao i čitati Bibliju cijeli dan? Ne, to nije nikakvo jamstvo da ćete živjeti u luksuzu. Ali to znači da ćete uvijek imati dovoljno. Ne biste se trebali brinuti za svoje zemaljske potrebe.

Uvijek ćete nešto raditi

Dosada je stvar prošlosti. Vaša je misija, svaki dan, pronaći Božju volju u vašem svakodnevnom životu. Biblija je vaš vodič i puna je uputa. Ali morate je čitati i primjenjivati. Otkrivate da je vaša misija donijeti radost i blagoslov ljudima oko vas!

Bit ćete svjetlo ovom svijetu

Kako zlo sve više zauzima ovaj svijet, stvari postaju sve tamnije i tamnije. Ali snaga Duha Svetoga u vama veća je od bilo kakvog zla na ovome svijetu. Možete biti svjetlo onima koji vas okružuju, umjesto da vas povuku grijesi ovog vremena. Nemojte se plašiti onoga što vidite. Isus je rekao: “Ne bojte se, ja sam pobijedio svijet!” (Ivan 16, 33)

Vladat ćete u svijetu koji dolazi

Kršćanski je život jedan od intenzivnih treninga. Zahtijeva odustajanje od svega, ne samo na početku, već iznova i iznova dok vas Duh Sveti vodi protiv vaše grešne prirode. Ali u svijetu koji dolazi vladat ćemo i kraljevati s Isusom cijelu vječnost.

“Pobjednika ću posjesti sa sobom na prijestolje svoje, kao što i ja, pobijedivši, sjedoh s Ocem svojim na prijestolje njegovo.” (Otkrivenje 3, 21)

Kraj vašeg zemaljskog života postat će vrata slave koju vam je Bog sve vrijeme pripremao. Izaći ćete kroz vrata i započeti stvarni život. Doista se isplati slijediti Isusa!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!