3 temeljne istine kršćanske vjere

Kroz kršćanski je život lako proći bez razmišljanja o temeljnim istinama naše vjere. Svako Božje dijete zna osnove Evanđelja, jer je to nužno za spasenje.

No nakon što smo spašeni, moramo rasti po našem razumijevanju nauka koji je temeljan za kršćanstvo.

Moramo vjerovati da je Biblija istina. Sveto pismo je otkrivenje Nebeskog Oca o Njegovoj naravi, planu spasenja i odnosu s čovječanstvom.

Ono je konačni autoritet o životu, vjeri, spasenju i djelovanju (2. Petrova 1, 3) i možemo se pouzdati da je bez greške, jer je Bog nadahnuo njegove pisce i zaštitio njezinu predaju tijekom povijesti (2. Timoteju 3, 16).

PROČITAJTE: Koja vjera spašava?

Samo je jedan Bog koji se pokazuje preko tri božanske osobe – Oca, Sina i Duha. Koncept Trojstva opisuje se nebrojeno puta u Bibliji, uključujući i prikaz Isusovog krštenja kada su sve tri božanske osobe bile prisutne.

Tri su božanske osobe isto tako prisutne u Sveopćem poslanju, kada su kršćani dobili uputu da stvore učenike i da ih krste u jedno ime – Oca, Sina i Duha Svetoga (Matejevo 3, 16-17; Matejevo 28,19).

Gospodin je tvorac svega. Kao Njegova bića, mi postojimo za Njega i kroz Njega, on posjeduje autoritet i moć nad nama (1. Korinćanima 8, 6). Bog nije samo viša verzija nas samih, on je u potpuno drukčijim kategorijama jer je samopostojeći izvor života. Mi smo, s druge strane, o Njemu ovisni svakim dahom.

Ove tri nužnosti drže nas u istini. Ako sumnjamo u njih, mogu nas prevariti drugi nauci (Efežanima 4, 14).

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislavu U.; Izvor: Intouch.org