Istinski primjer majčinskog instinkta: Majka žrtvovala svoj život kako bi spasila sina

„Ovo je istinski primjer majčinskog instinkta“. Više od pola milijuna Kineza je na Sina Weibu, prvoj mrežnoj stranici za mikroblogove u zemlji, postavilo virtualne svjećice želeći odati počast hrabroj ženi.

Stotine tisuća Kineza su u Pekingu 27. srpnja, sa suzama reagirali na kobnu nesreću koja se dogodila u subotu ženi koja je, uhvaćena u mehanizam eskalatora, zadnjim snagama nastojala spasiti svog sinčića.

Prizor koji je teško zamisliti snimile su 25.srpnja nadzorne kamere u trgovačkom centru u Jingzhouu, gradu u središnjoj pokrajini Hubeiju.

Na snimci se vidi žena u tridesetim godinama koja se penje pokretnim stepenicama. Kada je stigla na vrh uzima dijete u ruke dok se priprema za silazak kada se iznenada otvara tlo pod njezinim nogama, najvjerojatnije zbog slabo pričvršćenog poklopca na otvoru za održavanje uređaja.

Dvoje zaposlenika centra pritrčala su u pomoć ženi kojoj se još vidi samo gornji dio tijela iznad pojasa, ali ne mogu spriječiti da mehanizam ne uhvati nesretnicu. Zadnjim snagama žena uspijeva izvući dijete iz otvora, a jedan zaposlenik ga prihvaća. Beživotno tijelo žrtve izvučeno je iz mehanizma nekoliko sati nakon nesreće.

U ponedjeljak ujutro ta je tragedija bila na naslovnicama gotovo svih informativnih portala u Kini.

Više od pola milijuna Kineza je na Sina Weibu, prvoj mrežnoj stranici za mikroblogove u zemlji, postavilo virtualne svjećice želeći odati počast hrabroj ženi. „Istinski primjer majčinskog instinkta“, napisao je jedan korisnik.

Izvor: Laudato.hr

NAJNOVIJE!