Isus je Iscjelitelj slomljenih života

Samo Isus može doprijeti do dijelova našeg života do kojih nitko drugi ne može. Isus je Iscjelitelj slomljenih života!

“Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena, da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima” (Izaija 61, 1).

U četvrtom poglavlju Evanđelja po Luki Isus otvara svitak i čita ove riječi proroka Izaije. Zatim kaže: “Danas se ispunilo ovo Pismo što vam još odzvanja u ušima.” (Luka 4, 21)

Ovo je Isusova izjava misije: na zemlju je donio poruku spasenja, nade i izlječenja. Jedan od glavnih načina na koji je Isus pokazao Božje kraljevstvo je izlječenje onih koji su bili duhovno i fizički bolesni. Također je donio iscjeljenje slomljenim srcima, ljudima koji su bili oštećeni životnim traumama.

Isus je Iscjelitelj slomljenih života

Jedna od najdubljih iscjeliteljskih priča opisana je u sedmom poglavlju Evanđelja po Luki. Govori o tome kako jedna žena, koja je živjela grješnim životom, prilazi Isusu dok večera s nekim farizejima.

“Kad eto neke žene koja bijaše grešnica u gradu. Dozna da je Isus za stolom u farizejevoj kući pa ponese alabastrenu posudicu pomasti i stade odostrag kod njegovih nogu. Sva zaplakana poče mu suzama kvasiti noge: kosom ih glave svoje otirala, cjelivala i mazala pomašću.” (Luka 7, 37-38)

Ova je žena morala svladati mnoge prepreke da bi se približila Isusu na tako intiman način. Bilo je kulturološki neprihvatljivo da ulazi u takvo društvo, gdje su Isus i farizeji, koji su bili cijenjeni učitelji, sjedili za stolom. Pored toga, njezin ugled kao grešnice nikako joj nije dozvoljavao da bude među njima.

Zamislite hrabrost i vjeru ove žene. Sigurno je osjećala neprijateljske poglede dok je ulazila u sobu, bijes farizeja i njihovo odbijanje, čak i prije nego što su otvorili usta da bi se žalili na njezin dolazak. Ipak, ništa je ne bi spriječilo da se približi Isusu.

Isus nije bio uvrijeđen njenom smjelošću. Zapravo joj je dopustio da se približi vrlo blizu, dok je ona ljubila njegova stopala i prala ih suzama. Kakav divan trenutak kad je otvorila alabastrenu posudicu s pomasti i njome mazala Isusova stopala. Dok je to radila, prelijepi se miris morao širiti po sobi.

Ne postoje snimke kako ova žena izgovara bilo koju riječ; spominju se samo njezine suze. Ipak je njezin čin vjere i hrabrosti pokrenuo Gospodinovu iscjeljujuću moć u njezinom životu. Možemo samo zamisliti duboke rane, zlostavljanja, traume i odbacivanja koja je ova žena pretrpjela u svojoj prošlosti. U trenutku približavanja Isusu, dok se ona predala, dobila je Njegov oprost, očišćenje i milost.

Samo Isus može doprijeti do svakog dijela našeg života

Isus joj reče: “Oprošteni su ti grijesi … Vjera te tvoja spasila; idi u miru.” (Luka 7, 48-50)

Otišla je s tog mjesta puna mira. Riječ koja se na hebrejskom jeziku koristi za mir je “šalom”, što znači cjelina. Mir je ono s čime se susrećemo kada Isus izliječi sukob koji se događa u našim srcima i umovima, a naše slomljene komade ponovno sastavi zajedno, vraćajući nas u cjelinu. Isus Krist je Princ mira.

Dok se približavamo Isusu da slušamo Njegov glas, On obnavlja naša slomljena srca i sve ono što nam je u životu nanijelo nevolje i probleme. On želi doći i izliječiti nas, jer je Bog koji ozdravlja. Kad je umro na križu, uzeo je sav naš grijeh, bolest, tugu i bol, svu slomljenost i zlostavljanja koja smo pretrpjeli, i platio je cijenu za naše ozdravljenje. Moramo Mu samo pristupiti vjerom.

Isus može doprijeti do dijelova našeg života do kojih nitko drugi ne može. On može izliječiti naša sjećanja, naše noćne more, srca koja su oštećena grijehom, neopraštanjem i gorčinom, traumama. Samo Isus može donijeti iscjeljenje i kraj tim stvarima i osloboditi nas.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE