Isus je veći od svega s čime se možemo suočiti

Bez obzira što nailazite na teške kušnje ili neočekivane radosti, važno je zapamtiti da je Isus veći od svega što iskusite.

Isus je veći je od svake prepreke, neprijatelja ili tragedije i bolji je od bilo kojeg materijalnog blagoslova. Sveto pismo svjedoči o tome. Na primjer, žena kraj studenca koja je sumnjala u Isusovu tvrdnju da bi joj mogao ponuditi živu vodu koja bi joj utažila žeđ. Izazvala ga je, počevši od previše poznate fraze: “Jesi li ti veći od …” (Ivan 4, 12).

To je pitanje koje se postavlja svakome od nas kada smo u iskušenju spoznati je li “zadovoljstvo grijeha koji prolazi” vrijedi više od “biti zlostavljan zajedno s Božjim narodom” (Hebrejima 11, 25). U Novom zavjetu ima nekoliko slučajeva u kojima Sveto pismo opisuje Boga kao “većeg od” naših okolnosti ili iskušenja. Budite ohrabreni da je Bog dobar, bez obzira što dan donosi.

Isus je veći od svega što ovaj svijet može dati

“Jesi li ti veći od našega oca Jakova, koji nam dade ovaj studenac, i sam je pio iz njega, i sinovi njegovi, i stoka njegova?” (Ivan 4, 12). Žena kod studenca, koja je sumnjala u Isusa da joj može pružiti nešto bolje od onoga što je već osigurao Jakov, uskoro će saznati da je Isus “živa voda” (Ivan 4, 14). U vašem životu nema osobe koja bi vam mogla pružiti bolje od vašeg Spasitelja.

1. Isus je veći od naše krivice

“Ako nas kori srce naše, Bog je veći od srca našega. On zna sve.” (1. Ivanova 3, 20). Đavao nam stalno baca u lice naše pogreške. Krv Isusova pokriva naš grijeh, jer sve što priznamo Bogu i za to se pokajemo, Bog nam oprašta. Priznaj svoje grijehe i ostavi ih iza sebe, jer je On veći.

VIDI OVO: Bog je veći od svih vaših problema

2. Isus je veći od naših neprijatelja

“Jer je veći Onaj koji je u vama, negoli koji je u svijetu” (1. Ivanova 4, 4). Naš protivnik želi da mislite da je nezaustavljiv i da je njegov tim nepobjediv. Istina je da Bog svemira prebiva u vama, a đavao se stalno bori protiv vas. To trebamo prihvatiti vjerom i oduprijeti se đavlu. Bog će vas zaštititi, jer je veći (2. Solunjanima 3, 3)!

3. Isus je veći od svjetovne mudrosti

“Kraljica će Juga ustati na Sudu zajedno s ovim naraštajem i osuditi ga jer je s krajeva zemlje došla čuti mudrost Salomonovu, a evo, ovdje je i više od Salomona!” (Matej 12, 42). Ova je kraljica prevladala svaku prepreku da čuje Salomonovu mudrost.

Svaki dan ćete se suočiti s mnogim preprekama dok tražite Božju mudrost u Riječi. Borite se dok se ne susretnete s Isusom “… u kojemu je sve blago mudrosti i znanja skriveno” (Kološanima 2, 3).

4. Isus je veći od smrti

“Jesi li ti veći od oca našega Abrahama, koji umrije? I proroci pomriješe. Kime se to praviš biti?” (Ivan 8, 53). Židovi su se borili s Isusovim riječima i nisu mogli vjerovati da je Isus bio živ u Abrahamovo vrijeme. Ali služimo Bogu koji je “Začetnik života” (Djela 3, 15) i koji je živ i danas.

Neka te utješe Isusove riječi: “Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo? ” (Ivan 11, 25-26).

NAJNOVIJE!