”… Krv nas Njegova Sina, Isusa, čisti od svakoga grijeha.” 1. Ivanova 1,7

”Čisti nas” kaže tekst, a ne ”Očistit će nas”. Mnogi ljudi misle da će tek u času svoje smrti primiti pomilovanje. Neusporedivo je bolje biti očišćen već sada i ne ovisiti o neizvjesnoj mogućnosti oproštenja u času smrti.

Poneki misle da se osjećaj pomilovanja doseže tek nakon višegodišnjeg kršćanskog iskustva. Ali oproštenje grijeha je za sadašnjost, privilegija za danas, radost u ovom trenutku.

U ovom trenutku kada se grešnik potpuno preda Isusu, njemu je sve oprošteno. Tekst je napisan u sadašnjem vremenu i označava trajnost: »Čisti« nas jučer, »čisti« nas danas, »čisti« nas sutra. Sve dok ne prijeđeš rijeku smrti stalno je tako. Svakog časa možeš doći ovom izvoru jer on stalno čisti. Uvijek se sjećaj potpunog očišćenja.

VIDI OVO: Sotona je mrzi: 6 blagodati koje dolaze iz Isusove krvi

»Krv Isusa Krista, Njegovog Sina nas čisti od svakog grijeha«. Ne samo od nekog grijeha nego od svakog grijeha. Čitatelju, ne mogu dovoljno naglasiti blagoslov ovih riječi, ali molim Boga i Duha Svetog da i ti to okusiš.

Mnogi su naši grijesi. Ma koliki bio naš račun, mali ili velik, isto pravilo vrijedi uvijek. Naša su bezakonja prošla i nestala odjednom, sva i zauvijek. Blagoslovljeno je to i potpuno očišćenje! Divno je razmišljati o ovome:

”Svaku bunu protiv Boga i Njegovih zapovijedi, zlobu i krivicu mnogu, neljubav i prkos česti, od svih ovih ružnih grijeha, u velikoj milosti, Gospodin Isus svojom krvlju, srce moje očisti!”

Autor: Charles Spurgeon