Ako vjerujete sve ostale stvari koje je Isus rekao, ali odlučite kako On ne može biti jedini put u raj, onda govorite kako je On rekao djelomičnu istinu ili laži.

Jedan od najboljih načina kako možemo razumjeti nekoga jest da saznamo što on misli o samome sebi. Isus je rekao jako puno stvari o tome tko je On.

Rekao je da je Sin Božji (Matej 16, 16-17), da su On i Otac jedno (Ivan 10, 30) te da je Otac bio taj koji Ga je poslao (Ivan 5, 37). Isto tako je objavio kako nije došao da bi se Njemu služilo već da je On došao služiti i dati svoj život kao otkupninu za mnoge (Matej 20, 28). On je došao kao zamjena plaćanja za čovječanstvo.

Složio se sa svojim tužiteljima kada su Ga nazvali ”kraljem židovskim”. Njegove ”Ja jesam” izjave iz Ivanova evanđelja otkrivaju da je Isus tvrdio da je on Dobri Pastir koji voli svoje ovce (Ivan 10, 11), Kruh Života koji utažuje glad (Ivan 6, 48) i prava loza koja prebiva u nama dok mi prebivamo u Njemu. (Ivan 15, 1)

PROČITAJTE: Zašto je Isus rekao da je On Put, Istina i Život?

Isus je isto tako rekao da je On Vrata prema raju (Ivan 10, 9), a u Ivanu 14, 6 On nadograđuje tu misao: „Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni“.

Ta izjava je uzrokovala da mnogi ljudi odstupe misleći: „Kakva netrpeljiva, umišljena izjava! Koliko je uskogrudno razmišljati da je jedini put prema raju kroz osobu Isusa Krista“. Ipak, ovdje piše o Isusu točno ono što On i jest. On je Dobri Pastir. On je Kruh Života. On je Put, Istina i sam život. Jer vidite, kako bismo imali vječni život, moramo prihvatiti Isusa Krista kao svog osobnog Spasitelja.

Sada, ako vjerujete sve ostale stvari koje je Isus rekao, ali odlučite kako On ne može biti jedini put u raj, onda govorite kako je On rekao djelomičnu istinu ili laži. Ne možete vjerovati jedno i drugo. Ili je Isus ono što kaže da jest ili nije. Stoga ne možete reći: „Isus je dobar čovjek, odličan je učitelj, učinkovit propovjednik, izvrstan iscjelitelj, filozof i humanitarac, ALI“…

Svaki puta kada ne vjerujemo u sve ono što Krist kaže mi ga činimo lažljivcem. Kada se govori o onome što On kaže o sebi tada je On ili lažljivac i prevarant ili je On točno ono što kaže da jest – vječni Sin živoga Boga, Spasitelj svijeta i Onaj koji će jednoga dana doći kako bi sudio svakoga od nas.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H; Izvor: Christianity.com