Isus nam govori što trebamo činiti kad počnemo vidjeti promjene u svijetu

Isus nije samo duhovni učitelj ili važan prorok. Iako On uči i prorokuje, On je toliko više od samo toga. Više nego što bismo to mogli zamisliti ili pomisliti. Isus kaže: „Ja sam Put, Istina i Život“. (Ivan 14, 6a)

Isus Krist je Put

Isus sam ne samo da nam pokazuje put do istinskog života, On je Put prema istinskom životu. To je ono što Isus govori ovdje nakon čega nadodaje: „Nitko ne dolazi Ocu osim po meni“. (Ivan 14, 6b)

Isus ne implicira na to da je On jedan od mnogih puteva do Boga. Ne, On kaže da je On jedini put prema Bogu Ocu i da bez Njega ne možemo ući u raj. Biblija govori da smo mi poput izgubljenih ovaca i da lutamo svako svojim putem (Izaija 53, 6) i da smo „mrtvi u našim grijesima“ (Efežanima 2, 1).

PROČITAJTE: Što točno znače ove velike riječi: PUT, ISTINA i ŽIVOT?

Isus, Božji Sin poslan je na ovu zemlju kako bi nas spasio od naših grijeha i grešne prirode. Isus kaže: „Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni“. (Ivan 3, 16) Vjerujete li u Isusa kao svog Spasitelja? Nemojte se uzdati u svoje puteve ili puteve drugih učitelja, nego vjerujte Njemu, „Životu“ (Hebrejima 10, 19) kao putu u vječni život.

Isus Krist je Istina

Ne samo da nam Isus daje prekrasnu istinu i lekcije o životu već se On ističe iznad svih ostalih učitelja, svjetskih religija, filozofa i popularnih knjiga na najbolji mogući način: On sam je Istina: „Ja sam Istina“. (Ivan 14, 6) Primijetite jedninu. Isus ovdje jasno govori da je On jedini Istina. Ovo možemo vidjeti po onome što kaže i prema onome što radi. Ovo bi trebala biti krajnja motivirajuća sila u životu svakoga od nas. Isus je jedina bogomdana istina za ovaj mračni svijet. Da, Isus i nitko i ništa drigo ne treba biti smisao naših života na ovome svijetu. „On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja“. (Kološanima 1, 15) On je stvorio i tebe!

Isus Krist je Život

Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života“. (1. Ivanova 5, 12) Isus kaže ljudima koji vjeruju u Njega: „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju“. (Ivan 10, 10) Isto tako: „Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će“. (Ivan 11, 25)

Isus je pobijedio smrt zato što je uskrsnuo iz mrtvih zbog nas, grešnih ljudi. Ako vjerujete u Njega živjet ćete s Njime zauvijek u Očevoj kući (2. Korinćanima 5, 8). Nakon što se Isus vrati u ovaj svijet On će vas uskrisiti od mrtvih (1. Korinćanima 15, 20-30).

Vaš jedini Put, Istina i Život

Naučili smo da je Isus Put, Istina i Život (Ivan 14, 6). Vjerujete li u ovo ili i dalje slijedite svoje vlastite puteve, istine i živite ”svoj” život? „Probudi se ti koji spavaš, ustani od mrtvih i Krist će te obasjati“. (Efežanima 5, 14)

Izvor: Biblword.net; Prijevod: Ivan H.