NaslovnicaDuhovnostIsus se u raju zauzima za nas

Isus se u raju zauzima za nas

Isus je u raju i zauzima se kod Oca za nas. Ne zaboravlja niti jednog Svog sljedbenika.

“Zato i može do kraja spašavati one koji po njemu pristupaju k Bogu – uvijek živ da se za njih zauzima.” (Poslanica Hebrejima 7, 25)

Kada me ljudi zamole da se molim za njih, uvijek to nastojim učiniti odmah. Na taj način neću zaboraviti. Isto je tako dobro zatražiti druge kršćane da nas se sjete u molitvi kada se nađemo u krizi. Nesumnjivo je da je zajednička molitva snažna.

Isus je rekao: „ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zaištu što mu drago, dat će im Otac moj, koji je na nebesima.“ (Matejevo 18, 19-20).

On je u raju i zauzima se za nas. Biblija nam kaže da je Isus Krist „može do kraja spašavati one koji po njemu pristupaju k Bogu – uvijek živ da se za njih zauzima.“ (Poslanica Hebrejima 7, 25).

VIDI OVO: Tri stvari koje Isus na nebu radi za nas

A apostol Pavao je napisao: „Tko će osuditi? Krist Isus umrije, štoviše i uskrsnu, on je i zdesna Bogu – on se baš zauzima za nas!“ (Poslanica Rimljanima 8, 34).

Robert Murray M’Cheyne, pastor koji je živio u devetnaestom stoljeću, rekao je: „Kada bih čuo da se Isus u susjednoj sobi moli za mene, ne bih se bojao ni pred milijun neprijatelja. No udaljenost ne igra ulogu – On se i dalje moli za mene“.

Usput, Isus Krist se puno molio dok je hodao među nama. Uvijek se molio Ocu. Čitamo da se Krist molio cijelu noć na planini, molio se prije nego je odabrao Dvanaest apostola, molio se u Getsemanskom vrtu dok je promišljao o strahotama na križu. Možemo čitati i da se molio na križu.

Ako je dakle Isus, koji je Bog, znao da je molitva nužna, koliko je onda ona važna za nas? S našim manama i slabostima, koliko trebamo biti revni i slijediti Isusov primjer?

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE