Zajednička molitva je uistinu moćna! Kršćani trebaju moliti s drugim kršćanima. Biblija nam govori da trebamo nositi terete jedni drugih.

„On im reče: »Kad molite, govorite:
‘Oče!
Sveti se ime tvoje!
Dođi kraljevstvo tvoje!“ (Luka 11,2). 

Kada bismo zapisali ono što smatramo Gospodnjom molitvom, vjerojatno bi zvučalo ovako: „Oče na nebesima, daj nam danas naš kruh. Idemo na posao. Ovo je moj popis“. 

Postoji vrijeme za molbe. Nema ništa loše u tome da pitamo Oca nebeskoga za neke stvari koje nam trebaju. 

No, primijetimo da obrazac za molitvu, kojeg nam je Isus dao, započinje na slijedeći način: „On im reče: »Kad molite, govorite: ‘Oče! Sveti se ime tvoje! Dođi kraljevstvo tvoje!“ (Luka 11,2). 

Drugim riječima, prvo uzmite vremena kako biste razmišljali o Božjoj veličini. Postoje, naravno, i iznimke. Ako padnete s ljestava, a na putu prema dolje kažete: „Bože pomozi“, to će biti dovoljno. 

No kada počinjemo svoje molitve razmišljanjem o Božjoj veličini, tada ćemo moći svoje probleme, krize i terete vidjeti u novom svijetlu. To će promijeniti našu perspektivu dok prepoznajemo da je Bog veći od naših problema. 

VIDI OVO: Je li zajednička molitva snažnija od molitve pojedinca?

Primijetimo da nas je Isus učio moliti: „Oče naš“, „Kruh naš svagdanji daji nam svaki dan“ i „Otpusti nam grijehe naše“.  Naglasak je na množini. 

Trebamo moliti s drugim vjernicima. 

Nema ništa loše u tome da zamolimo Boga za oprost svojih grijeha i da nam da kruh za taj dan, no naglasak je na zajedništvu. Kršćani trebaju moliti s drugim kršćanima. 

Jeste li ikada bili preplavljeni nečime i tada ste se o tome molili sa svojim kršćanskim prijateljem? Osjećali ste se puno bolje nakon toga, zar ne? Razlog je moć zajedničke molitve. 

Zajednička molitva čini svu razliku. Biblija nam govori da trebamo nositi terete jedni drugih. Ne trebamo to činiti sami. Ne pokušavajte biti samotni kršćanin.

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org