Tri stvari koje Isus na nebu radi za nas

Isus se na nebu zauzima za nas, zagovara nas pred Ocem nebeskim i priprema mjesto za sve koji Mu ostanu vjerni do kraja života.

Ponekad čujemo od ljudi koji nas okružuju kako nikoga nije briga za njihovu nevolju ili problem. Nitko ne čuje. Nitko ne sluša. Nikoga nema …

Dakako, neke su pritužbe legitimne, jer su, na kraju krajeva, crkve pune ljudi, onih koji bi trebali imati sluha za druge. Ali svi smo, premda smo opravdani po vjeri u Krista, i dalje nesavršeni ljudi, nepotpuni u svetosti i ljubavi. Ipak, postoji Jedan koji je savršen i koji se uvijek zauzima za nas.

A on, jer ostaje dovijeka, ima neprolazno svećeništvo. Zato i može do kraja spasavati one koji po njemu pristupaju k Bogu – uvijek živ da se za njih zauzima. (Hebrejima 7, 24-25)

1. Isus se zauzima za nas

“Imamo takva velikog svećenika, koji sjede s desne strane prijestolja veličanstva na nebesima …” (Hebrejima 8, 1)

Bez obzira što je fizički odsutan, Isus je i dalje moćan na nebeskom prijestolju. Trenutno boravi na najistaknutijem položaju utjecaja i autoriteta u cijelom svemiru, aktivno služeći Njegovim sljedbenicima. Svjestan je naših okolnosti i siguran je u njihove ishode. On sve vidi, sve zna i strateški manevrira svim stvarima u skladu s voljom Oca pored koga sjedi.

Upravo danas, sada, možemo živjeti s apsolutnom sigurnošću da je Isus beskrajno snažniji od svega što možemo susresti na ovom svijetu. Njegov nevidljivi utjecaj jači je od stresova, borbi, strepnje, neprijatelja, strahova, pritisaka, grijeha, krivnje, sramote ili ugnjetavanja koji nas ovdje drže.

“Nebesa su moje prijestolje, a zemlja podnožje nogama.” (Djela 7, 49)

Isus se sada zauzima za vas, bez obzira s čime ste se suočili. On je Kralj koji vlada.

2. Isus nas predstavlja na nebu

Krist doista ne uđe u rukotvorenu Svetinju, protulik one istinske, nego u samo nebo: da se sada pojavi pred licem Božjim za nas. (Hebrejima 9, 24)

Dok je Isusovo djelo spasenja bilo dovršeno na križu, Njegova briga za nas danas se nastavlja. On je prisno uključen u naš svakodnevni odnos s Bogom. On nas predstavlja na Nebu pred Bogom. On dostavlja naše molitve Ocu i u naše ime traži zahtjeve kojih smo potpuno svjesni. Trenutno se savjetuje s Bogom o tebi, određuje što je za tebe najbolje, te radi na provedbi toga.

Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite. Ako tko i sagriješi, zagovornika imamo kod Oca – Isusa Krista, Pravednika. (1. Ivanova 2, 1)

Kad griješimo, On zagovara u naše ime i moli za naš slučaj pred Ocem. On neprestano ukazuje na Svoje djelo na križu za nas kao osnovu za naše opravdanje. Iako je Sotona naš veliki optužitelj, koji neprestano ukazuje Bogu na naše mane i neuspjehe, Isus je naš veliki branitelj, koji je davno položio svoj život da bi danas mogao brinuti za naš život.

3. Isus priprema mjesto za nas

“Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: ‘Idem pripraviti vam mjesto’? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.” (Ivan 14, 1-3)

Isus s nestrpljenjem očekuje vaš dolazak u slavu i trenutno priprema mjesto za nas. Ovaj svijet nije naš dom. Isus će opet doći i povesti nas u naš pravi dom.

Naša je pak domovina na nebesima, odakle iščekujemo Spasitelja, Gospodina našega Isusa Krista. (Filipljanima 3, 20)

Kada život na ovom svijetu postane nepodnošljiv, sjetite se da Isus priprema nešto bolje. Kada tama zavlada, sjetite se da Isus priprema nešto bolje. Kada se kaos i zbrka teško podnosi, sjetite se da Isus priprema nešto puno, puno bolje. Najljepše ljepote na ovom svijetu podsjećaju na sjajniju ljepotu koju Isus posjeduje, a najdublje boli i tuge u nama bude očajničku čežnju biti s Njim tamo gdje je, kod kuće, zauvijek.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!