Isus se moli za tebe: Zlo ti neće nauditi

Isus se moli za tebe i zalaže se protiv tvojih neprijatelja. Zlo ti neće nauditi, jer te štiti od mnogih nevidljivih opasnosti.

Utješno je znati da je Isus živ, da sada sjedi zdesna Bogu Ocu i moli za nas. Bori se protiv naših nevidljivih neprijatelja. Remeti njihove planove i otkriva njihove zasjede. U nastavku donosimo ohrabrujuću poruku velikog propovjednika Charlesa H. Spurgeona koja vam može biti na blagoslov.

Isus se moli za tebe!

“Ali ja sam molio za tebe …” (Luka 22, 32)

Kako nas ohrabruje pomisao na Spasiteljevu neprekidnu posredničku molitvu za nas. Kada se molimo, On se moli za nas; ako se i ne molimo, On se zalaže za nas, i svojim zastupničkim molitvama štiti nas od mnogih nevidljivih opasnosti.

Obratite pozornost na riječi kojima hrabri Petra: “Šimune, Šimune, evo Sotona zaiska da vas prorešeta kao pšenicu.” Ali … što? “Ali idi i moli se za sebe?” To bi bio dobar savjet, ali nije tako napisano. Niti je rekao: “Držat ću te budnim na straži i tako ćeš biti sačuvan.” I to bi bio veliki blagoslov. Ne, nego: “Ali ja sam molio za tebe da ne malakše tvoja vjera.”

Mi tako malo znamo što sve dugujemo molitvama našeg Spasitelja. Kad dosegnemo nebeske vrhunce i pogledamo natrag na puteve po kojima nas je Gospod vodio, kako ćemo mu zahvaliti što je pred vječnim prijestoljem poništio štetu koju je sotona počinio na zemlji? Kako da mu zahvalimo zato što nikada nije mirovao, nego je danju i noću ukazivao na rane na njegovim rukama, i nosio naša imena na svojim grudima.

Prije nego je Sotona i započeo sa svojim kušnjama, Isus ga je već pretekao, i pripravio nam opravdanje u nebu. Milost je brža od zla. Pazite, On ne kaže: “Sotona vas je rešetao, zato ću se moliti”, nego: “Sotona zaiska da vas prorešeta kao pšenicu.” On provjerava sotonu čak i u njegovim željama i guši ih u korijenu. On ne kaže: “Ali ja sam imao želju da se molim za tebe”, nego: “Ja sam molio za tebe, ja sam to već učinio; otišao sam na sud i zastupao sam te prije nego je optužba stigla.”

O Isuse, kakva je utjeha što se Ti zalažeš protiv naših nevidljivih neprijatelja. Ti remetiš njihove planove i otkrivaš njihove zasjede. Ovo je razlog za radost, zahvalnost, nadu i pouzdanje u našeg Gospoda.

Autor: Charles H. Spurgeon; Izvor: Dnevno čitanje

PROČITAJTE JOŠ: