Isus se svake noći ukazivao muslimanu na Bliskom istoku
Foto: Patheos.com

Osnivač crkava na Bliskom Istoku podijelio je čudesne načine na koje se Kristovo evanđelje širi po progonjenom području, uključujući i kako se Isus tjednima ukazivao muslimanskom čovjeku, diktirajući mu Ivanovo evanđelje.

David Platt, autor i pastor Biblijske crkve McLean, održao je intervju s misionarom koji je identificiran samo kao Yazim koji živi i služi na Bliskom istoku, no ne može legalno razgovarati o napretku evanđelja.

Govoreći prerušenim glasom, Yazim je rekao: “Bog djeluje na Bliskom istoku u snovima, vizijama i osobnim posjetima.”

Podijelio je priču o čovjeku koji je živio oko 50 kilometara izvan neimenovanog grada na Bliskom istoku, prenosi Christian Post.

„Ovaj čovjek rekao nam je ovo kad smo ga posjetili: ‘Čovjek s bijelom bradom kucao mi je svake noći i nisam ga mogao gledati jer je njegovo lice bilo tako sjajno i svijetlo’, prisjetio se Yazim. ‘Kad je ušao unutra, zatražio je da napišem ono što je rekao. Dok sam pisao, zaspao sam. Mjesec dana je dolazio svake noći.”

VIDI OVO: Isus se ukazao radikalnom islamskom vođi, a ono što je učinio s njim ostavlja bez teksta

Yazim je pitao čovjeka: „Što si napisao? Mogu li vidjeti tvoju bilježnicu?”


Čovjek je pokazao Yazimu svoju bilježnicu. U njemu je napisano: “U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. Ona bijaše u početku u Boga. Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa. Svemu što postade”, uvodni dio Ivanova evanđelja.

“Imao je cijelu Ivanovu knjigu doslovno u svojoj bilježnici”, otkrio je Yazim. „Isus ga je posjećivao svake večeri dok nije dovršio knjigu. Iznenađujuća stvar je što nas je čovjek zapravo pitao: ‘tko je bio taj čovjek koji me posjetio?”’, rekao je Yazim.

VIDI OVO: Bivši bosanski musliman svjedoči kako ga je Isus spasio

Platt je otkrio da je Yazimova priča o obraćenju također čudesna.

Njegova supruga bila je pobožna muslimanka koja je, duboko depresivna zbog zahtjeva islama, odlučila sebi oduzeti život. Međutim, te večeri ona je prvi put čula Evanđelje i svoj život posvetila Isusu.


Nakon tog događaja ona i suprug odlučili su ostati u svojoj domovini i posvetili svoje živote dijeljenju Evanđelja unatoč rizicima.

POGLEDAJTE VIDEO: Tisuće muslimana vide Isusa u svojim snovima i vizijama!

Yazim i njegova supruga otkrili su da se nadaju kako će osnovati još desetak crkava, ali za stvaranje učenika potrebno je vremena i sredstava jer novi kršćani moraju biti odvedeni na tajna mjesta na kojima će biti obučeni.

Priče o Isusu koje se pojavljuju u vizijama muslimanima širom islamskog svijeta nisu neuobičajene. Prema časopisu Mission Frontiers, od 600 obraćenih muslimana, 25 posto je imalo nekakav san koji ih je doveo do obraćenja.