Isus vidi vašu zabrinutost

Isus vidi vašu zabrinutost. Onaj Isus koji je rekao: „Nemojte biti zabrinuti“ je isti Isus koji je rekao: „Dođite k meni i ja ću vas odmoriti.“

Tjeskoba. Mi ju ne želimo, ali ona je tu. Budimo se ujutro i ne treba nam dugo da osjetimo kako se briga prikrada u naša srca. Ponekad počinje kao mala, a ponekad je toliko velika da zaokupira čitavu našu pozornost. Da stojite u Isusovoj prisutnosti noseći sav taj teret, jeste li sposobni opisati kakav bi On imao izraz lica?

U jednom trenutku u povijesti, naš vječno prisutan Bog skromno je stajao kao čovjek pred mnoštvom ljudi, govoreći: „Zato vam kažem: Ne budite zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti; ni za tijelo svoje: u što ćete se obući.“ (Mt 6,25a). Upravo je ovo Isus rekao svim tim ljudima kad je čuo njihove razgovore o stvarima koje ih brinu.

Što vas danas brine?

Što vas danas brine? Jeste li zabrinuti zbog financija, svoje službe, obitelji, budućnosti ili pak karijere? Kada biste sad stajali pred Isusom noseći tu tjeskobu kao kaput, što mislite koji bi bio Isusov komentar na vaš ‘modni izričaj’?

Očigledno, svi znamo da se Isusu ne sviđa zabrinutost, ali često nam je vrlo teško zamisliti na koji način Mu se to ne sviđa. Možda mislimo da Isus na zabrinutog čovjeka gleda s prijezirom i razočaranjem.

Mnogi ljudi vide Isusa kao policajca zaduženog za brigu, spremnog da napiše kaznu jer „niste imali dovoljno vjere“. Mi mislimo da Bog kažnjava brigu jer želi nas kazniti što smo toliko nevjerni. Jesu li to zaista točne pretpostavke onoga kako bi Isus reagirao da vidi vas i vašu zabrinutost?

VIDI OVO: Prestanite se brinuti: 10 briga od kojih možete biti oslobođeni sada

Dopustite mi da vam danas kažem da Isus vidi vašu zabrinutost. On vas vidi kako nosite tu brigu kao da imate dodatan ud. Jednostavno se ne možemo toga riješiti. Mi znamo koliko ona nije dobra, ali mi smo i dalje zabrinuti. Isus to vidi i ne gleda vas na ljubazan način, već sa sažaljenjem.

Isus zna vaše brige

Onaj Isus koji je rekao: „Nemojte biti zabrinuti“ je isti Isus koji je rekao: „Dođite k meni i ja ću vas odmoriti.“ Isus zna vaše brige i poziva vas da ih položite pred Njegove noge i dopustite da On preuzme kontrolu nad onim nad čim ste je vi izgubili. Kada donesemo svoje brige u Božju prisutnost, On pruža ruku i poziva nas da ih predamo Njemu i dopustimo da se On s njima nosi umjesto nas.

Isus rado prihvaća sav strah, tjeskobu, bol i nesigurnost koje nam dodijavaju jer On želi da „otrčimo utrku“ slobodni od svake težine i svakog nemira. Kada vas Isus vidi kako nosite teret svih mogućih briga, On vam kaže: „Daj da ja nosim umjesto tebe.“

Kojom god brigom da se danas suočavate, ostavite je pred Isusovim nogama. To je mjesto gdje bi ona trebala biti.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Suzana Z.; Izvor: Christian Today