Isusova krv je naš štit: Zlo nam ne može nauditi

Isusova krv nije prolivena samo za oproštenje grijeha, nego i za zaštitu protiv svih uništavajućih sila sotone. Ona je naš štit.

Bez sumnje, krv Isusa Krista je najdragocjeniji dar koji nam je nebeski Otac dao. Kršćani su običavali pjevati o moći krvi u omiljenoj staroj pjesmi koja govori: “Ima, moć, čudotvorna moć u krvi Kristovoj.”

Međutim, bojim se da nismo uspjeli shvatiti veliko značenje Isusove krv. Dok je istina da smo kroz njegovu krv oslobođeni iz ropstva grijeha – svi naši grijesi su pokriveni – daleko je više moći i vrijednosti u dragocjenosti njegove krvi.

Mnogi kršćani ne znaju da je Isusova krv njihov štit

Kad je Krist podigao čašu na posljednjoj Pashi, rekao je: “Ovaj je kalež Novi savez u mojoj krvi, koja se za vas prolijeva” (Luka 22, 20). Svaki put kad sudjelujemo u Večeri Gospodnjoj, prisjećamo se njegove žrtve. Ali u Pismu se o krvi govori na dva načina: o prolivenoj krvi i poškropljenoj krvi.

VIDI OVO: Cijeli pakao dršće na samu spomen ovoga: Koliku moć ima Isusova krv?

Poznati primjer “škropljenja krvi” je kad je Izraelcima bilo zapovjeđeno da uzmu izop, urone ga u krv zaklanog janjeta i poškrope njome nadvratnik i oba dovratnika svojih prednjih vrata za zaštitu od anđela smrti. Kuća s nanesenom krvi tada je bila pošteđena (vidi Izlazak 12, 22-23). Da je krv ostala u posudi, ne bi imala nikakva učinka. Morala se nanijeti – poškropiti – da bi postigla učinkovitost.

Ova krv u Izlasku 12 je slika Kristove krvi. Krv koja je potekla na Golgoti nije se potratila, nije pala na tlo i nestala. Bila je skupljena u nebeski izvor, spremna da bude poškropljena na dovratke vašega srca, ne samo za oproštenje, nego i za zaštitu protiv svih uništavajućih sila sotone. Proglašavajte pobjedu Isusove krvi u svom životu i počnite Ga slaviti na nov način!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!