Izgubili su troje djece u samo dvije godine, no ubrzo su dobili poziv koji je sve promijenio

Život ne ide uvijek prema planu. Tracy i Junji Umezu su to shvatili kada su izgubili troje djece u samo dvije godine. Svoju radost su pronašli u posvajanju. 

Tracy je uvijek sanjala o velikoj obitelji, ali nakon što je iskusila tako veliku tugu, ona je počela sumnjati u mogućnost ostvarenja tog sna. Par je već imao jedno dijete, 9-godišnju Sophie, a neko vrijeme je Tracy pokušavala prihvatiti da će im ona biti jedino dijete… sve dok put u Izrael nije sve promijenio!

2014. godine Tracy je rodila svoju drugu kćer, djevojčicu Charlotte. Ona je rođena s rijetkim oblikom epilepsije, SCN2A. Roditelji su davali sve od sebe da joj pruže najbolji mogući život, no djevojčica je preminula 2016. godine.

Unatoč velikoj boli, oni su odlučili ponovno pokušati dobiti dijete. Zbog problema s neplodnošću par je krenuo na liječenje, a Tracy je uskoro zatrudnjela s blizancima. Jedan od njih je preminuo nakon samo 10 tjedana trudnoće, a druga beba, Maggie, preminula je u 34. tjednu trudnoće. 

Liječnici su im predložili posvajanje

U tom trenutku su liječnici rekli Tracy da ne bi trebala više pokušavati, a Junji je predložio posvajanje. Tracy nije bila protiv te ideje, ali se nije osjećala spremnom. 

„Došla sam do mjesta na kojem nisam definirala svoju vrijednost brojem živuće djece koju sam imala te sam znala da sam i dalje dobra majka, bez obzira imala ja petero djece ili jedno“, rekla je, „Došla sam do toga da sam znala da možemo dati svojoj kćeri puno više ako je ona naše jedino dijete. Znala sam da će biti u redu ako nam ostane samo Sophie.“ 

Tada je došao put u Izrael. Tracy je s crkvom posjetila Izrael 2019. godine. Dok je bila tamo iskusila je nekoliko vrlo neobičnih „slučajnosti“.

Foto: Facebook

VIDI OVO: 6 stvari koje svaka osoba treba znati prije posvajanja 

Prvo, njezina medicinska sestra je isto bila na tom putu. Drugo, Tracyna skupina je tamo upoznala liječnika koji vodi ljude kroz proces posvajanja. Tracy je shvatila da je počela ozbiljno razmatrati muževu ideju o posvojenju. 

„Osjećala sam kao da mi sve govori da je to to“, rekla je Tracy, „Došla sam kući znajući da želim posvojiti, te sam znala da ću biti jako sretna ako sve bude u redu, a ako ne bude i dalje ću biti dobro, iako ću biti razočarana.“ 

Dobili su poziv koji su čekali

Život se ne odvija uvijek po planu, no baš tako ponekad svaka slagalica padne na točno mjesto na načine koji su nam nezamislivi. Na godišnjicu Charlottine smrti, Junji i Tracy primili su potvrdu da mogu posvojiti dijete. Tri mjeseca kasnije su dobili poziv koji su čekali. 

Dječak star samo 2 dana u bolnici u Floridi je trebao obitelji, a Junji i Tracy su ga odmah primili. Uspjeli su razgovarati s njegovom biološkom mamom koja ih je zamolila da zadrže ime koje mu je ona dala: Jacob Benjamin. Par je sretno pristao. 

Foto: Facebook

„Jacob je ime koje smo i sami htjeli za dječaka“, rekla je Tracy, „Bio je to znak da taj dječak treba biti član naše obitelji.“ 

Od tada je njihov život postao neopisiv. Postoje trenutci kada je Tracy jako tužna pri pomisli na djecu koju je izgubila, ali shvaća da je Jacob pomogao njezinoj obitelji da ozdravi. 

Tracy kaže da im je bol kroz koju su prošli pomogla da cijene jednostavne stvari u životu više nego ikada prije. 

„Iznenađeni smo činjenicom da život može na kraju biti sasvim zdrav i normalan nakon svega što smo prošli“, rekla je, „Gledamo ga i znamo da ima zdrav mozak i pluća i srce koje kuca. To je čudo za nas. To je velika radost za cijelu obitelj.“ 

Foto: Facebook

Oni su zaista predivna obitelj. Prošli su užasne stvari, ali i dalje obasipaju jedni druge ljubavlju. 

NAJNOVIJE!