NaslovnicaDuhovnost'JA SAM S TOBOM': Ako je Bog sa mnom, čega onda da...

‘JA SAM S TOBOM’: Ako je Bog sa mnom, čega onda da se bojim?!

Pretpostavimo da će kušnje doći, a i doći će – kušnje koje će tijelo moriti i srce satirati i od kojih će duša biti u smrtnoj borbi, o kojima u ovom trenutku baš ništa ne znamo, a kad bismo znali, sâm bi nam duh bio svladan – te se sad pitamo čemu sve to? Gdje je obećanje, jamstvo, prisega Saveza našeg Boga koja glasi: “Ja sam s tobom”?

Moj Bog sa mnom? Čega onda da se bojim! Kako da onda ne kličem: “Mog Boga, moj život, moju ljubav, tebe, tebe prizivam! Ne mogu živjeti ako odeš, jer ti si mi sve u svemu! Tvoje nasmiješeno lice razveseliti može ovu tamnicu u kojoj jesam; ovo je raj ako si ti tu; ako odeš, ovo je pakao.”

S obzirom da je njegova nazočnost prisegnuta, imam obećani raj čak i u pustinji. Neću, a i ne mogu, biti sam čak ni u pustinji. Sa mnom je Ja Jesam. To je dovoljno za vjeru. Nikada nije tako mračno, turobno ili opasno da ne bi bilo i pregršt pustinje za koju bi se moglo reći: “Gospodin je ovdje.” On ispunjava sav prostor. Kao Bog prirode i providnosti, on je svemoćan, ali i više od toga, on je nazočan sa mnom kao moj drug, prijatelj te moja vječna i neiscrpna baština.

“Ja sam s tobom” može me krijepiti, hrabriti, nositi kroz sve poteškoće, opasnosti i muke. O, da me više preuzme veliki Obećavatelj i obećanje nego što sam preuzet samim sobom i svime onime čemu sam izložen; o da vidim da je “Ja sam s tobom” i više nego dovoljan za sve!

Ubrzo ćemo stići onamo gdje ne da neće više biti grijeha, nego će zauvijek prestati i svako iskušenje prema njemu i svaka sklonost prema njemu. Kao što je jedan dobar čovjek jednom rekao na svojoj smrtnoj postelji: “O, vjero i strpljivosti, izdržite! Još samo malo i više vas neću trebati.”

Kad vjera i strpljivost završe svoj posao, Kristovi učenici uzdići će se iz pustinje u Raj. S radošću i veseljem bit će odneseni i ući će u palaču kralja pjevajući. Podignite, nebeska vrata, nadvratnike svoje i zauvijek neka ostanu podignuti da baštinici slave mogu ući!

Autor: Charles S. Price