Tekućina koja potiče mršavljenje, a imate je u svom domu

Jabučni ocat potiče mršavljenje, no to ne znači da možete uživati u visokokaloričnoj hrani bez posljedica i da ćete za nekoliko dana vidjeti enormne rezultate.

Ako želite izgubiti suvišne kilograme i popravite svoje zdravlje, ne bi bilo loše da pri ruci imate jabučni ocat.

Jedno istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu “Journal of Functional Foods” pokazalo je da ispijanje male količine jabučnog octa prije obroka može smanjiti razinu šećera u krvi.

PROČITAJTE: Kako ubrzati mršavljenje? Držite se ovih 10 pravila!

Ispitanici koji su prije jela pili žlicu jabučnog octa rastvorena u 220 ml vode imali su u krvi nižu razinu glukoze u usporedbi s osobama koje nisu konzumirale taj napitak.

Octena (ili acetilna) kiselina, koja je glavni sastojak jabučnog octa, može utjecati na način na koji tijelo razlaže škrob. I upravo to svojstvo acetilne kiseline čini jabučni ocat odličnom dijetalnom namirnicom.

Ne morate se ograničiti samo na jabučni ocat jer i druge vrste octa sadrže acetilnu kiselinu. Važno je da izaberete ocat na čijoj deklaraciji piše da ima 5 posto kiseline.

Ne pretjerujte s količinom: Uzimanjem previše octa može si oštetiti grlo. Sigurna je doza žlica octa razmućena u 220 ml vode. Umjesto te mješavine, možete jednostavno ocat dodati salati i tako uživati u zdravstvenim blagodatima te namirnice.

PROČITAJTE: 6 namirnica koje trebate izbaciti iz prehrane ako želite smršaviti

Ne očekujte čuda. Iako utječe na razlaganje škroba, jabučni ocat nije magičan napitak koji će neutralizirati sve masne naslage.

Nemojte misliti da ćete moći uživati u visokokaloričnoj hrani u neograničenim količinama bez posljedica. Uz jabučni ocat nećete gubiti tri kilograma tjedno. Prvi se rezultati mogu primijetiti i nakon tri-četiri mjeseca, piše Dnevno.

IZVOR:Dnevno.hr