Putovanje Leeja Strobela od ateističkog novinara do kršćanskog apologeta ispričano je u književnoj i kazališnoj formi kroz “Slučaj Krist”. Autor i propovjednik nastavlja dijeliti Evanđelje tijekom svoje višedesetljetne karijere.

Sada je Strobel izašao s još jednim uvjerljivim projektom pod nazivom “Je li Bog stvaran?: Istraživanje konačnog pitanja života ” — knjigom koja ispituje najhitnije pitanje čovječanstva.

Strobel je rekao da je ideja za njegovu najnoviju knjigu došla iz intrigantnog izvora.

“[Izdavač] je otkrio nešto zanimljivo. Rekli su: ‘Otkrili smo da 200 puta u sekundi, tijekom cijelog sata, netko na planeti Zemlji upisuje u internetski pretraživač, zapravo pitanje: ‘Je li Bog stvaran?’ A oni su rekli, ‘Zašto ne napravite knjigu koja se bavi time?’”

Strobel je rekao da mu se svidjela ideja i da je prihvatio ponudu, zaronivši u istraživanja i dokaze pronađene u znanosti, povijesti i filozofiji koji “ukazuju na istinu kršćanstva”.

Pogledajte kako Strobel objašnjava:

VIDI OVO: Postoji li Bog? Evo što kažu dokazi

Tvrdnje da Bog ne postoji nemaju nikakvu potporu

“Volim raditi ovaj projekt jer mislim da odražava stvarnu znatiželju u našoj kulturi o tome tko je Bog”, rekao je Strobel. “Mislim da je dužnost kršćana … uvijek biti spremna dati odgovor svakome tko od nas traži da navedemo razlog za nadu koju imamo, i da to učinimo nježno i s poštovanjem.”

Strobel je jasno stavio do znanja da opće tvrdnje ateista da Bog ne postoji jednostavno nemaju potporu, bez obzira na to gdje se ljudi nalaze na teološkoj ljestvici.

“Jedna stvar koju nitko legitimno ne može reći je: ‘Nema dokaza za Boga’”, rekao je. “Možete reći: ‘Ne vjerujem dokazima.’ Možete reći: ‘Odbacujem te dokaze.’ Možete reći: ‘Ja sam pametniji od tih dokaza’, ali ne možemo reći da dokaza nema.”

Autor je istaknuo da su otkrića u kozmologiji, podrijetlu svemira, fizici i drugim pitanjima ponudila novootkriveni uvid za koji vjeruje da ukazuje na postojanje Svemogućeg.

Čak i biologija i DNK, rekao je, “uvjerljivo upućuju ne samo na postojanje tvorca, već na tvorca koji slučajno odgovara opisu Boga iz Biblije.”

Na kraju, Strobel je rekao da je Bog tako radikalno promijenio njegov život prije mnogo godina da je sada na misiji odavanja časti Gospodinu.

“Samo želim provesti ostatak života pomažući ljudima da upoznaju Isusa i da on promijeni njihove živote”, rekao je. “I otvori im vrata raja.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare