NaslovnicaDuhovnostJe li u tvom srcu strah od smrti?

Je li u tvom srcu strah od smrti?

Je li u tvom srcu strah od smrti? Oklijevaš li kad razmišljaš o opasnim vodama Jordana?

Najsigurnija stvar u životu je smrt. Pitao sam se hoću li umrijeti bez boli ili ću prolaziti kroz dugačku bolest i mnogo boli. Običavao sam o tome razmišljati. To mi je bilo na umu. Imao sam strah od smrti, zapravo užas.

Ali znate, prijatelji, nadišao sam to. Imam Pratioca koji je večeras u mom srcu. Imam Prijatelja koji mi je bliži od brata. A ako me Gospodin pozove – ne znam kojim putem i ne znam kojim sredstvima – ali ako me pozove, znam da ću osjećati nazočnost njegove ruke, a ako budem preslab da mu je stisnem, on će stisnuti moju i uspješno me odvesti na drugu stranu. “Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni” (Ps 23,4).

I ja mogu, poput Pavla, reći da sam građanin znamenitog grada. Moje ime je zapisano u nebu i dijete sam kralja. Ništa to nije od moje zasluge, ništa od moje dobrote, nego je Isus umro za mene i s obzirom da je ušao u moje srce, to mi je oduzelo sav strah od smrti.

Brate, na trenutak promisli o ovome što si čuo. Sestro, neka na trenutak svjetlo neba prodre u tvoju dušu. Je li u tvom srcu strah od smrti? Oklijevaš li kad razmišljaš o opasnim vodama Jordana? Ili imaš ono vrhunsko pouzdanje i vjeru u vjernost božanskih obećanja i znaš da će te Gospodin doista prevesti preko njih na drugu stranu?

Autor: Charles S. Price