Jedina stvar koju Duh Sveti traži od nas

Jedina stvar koju Duh Sveti traži od nas je da Ga u svemu slijedimo. Ne da ga molimo za blagoslove, već da u Njemu budemo blagoslov drugima.

Ne postoji ništa uzbudljivije od svakodnevnog hodanja s Duhom Svetim. Hodanja i disanja u sili Božjoj.

Slušanja glasa koji dolazi vašem duhu, zatim poslušnost što god on želi da učinite. Idete kamo vam kaže da idete. Kažete što vam kaže da kažete. Služite onome koga vam pošalje na put. Pijete iz zdenca njegove mudrosti dok vam je ulijeva u vaše srce i um.

“Duh je onaj koji oživljava, a tijelo ne vrijedi ništa. Riječi koje sam vam ja rekao jesu duh i život” (Iv 6,63).

Nastojim nikada ne ispitivati putove Duha Svetog, nikada ne sumnjati u njegov uvid, nikada ne oklijevati kad me vodi.

Toliko ljudi pokušava poučiti Duha Svetog što bi trebao učiniti, ali Božji Duh ne odgovara vama i meni niti nas pita što mislimo o njegovim putovima. On nas jedino traži da ga slijedimo.

VIDI OVO: Tko je Duh Sveti i koja je Njegova uloga u životu kršćanina?

Najsnažnija i najučinkovitija molitva koju bilo tko od nas može moliti je da kažemo: “Isuse, prepuštam moj život djelovanju tvoga Svetog Duha. Nemam svojih vlastitih planova, ni programa, ni ciljeva po mom vlastitom odabiru, nikakve želje koja ne bi bila stavljena u moj duh tvojih Duhom. Odričem se sotonina zahvata na mom životu i grijeha koji me zarobljava. Pokaži mi kamo želiš da idem, što želiš da činim, koga da vidim i što da kažem. Neću više ograničavati tvoje djelo u mom životu. Uzmi me! Oblikuj me! Upotrijebi me! Vodi me! Učini me posudom tvoga Duha!”

Umjesto da čitav svoj život molite za blagoslove, molite da vas Bog upotrijebi kako biste vi blagoslivljali druge.

Umjesto da se trudite kako bi vama bilo udobno, da ste bogati i uhranjeni, molite da vas Bog upotrijebi kako biste pomogli drugima naći utjehu, zaklon i hranu.

Umjesto da tražite čuda, pustite da Bog vaš život pretvori u živo čudo po njegovoj volji od kojega zastaje dah.

Na taj način učinit ćete za Krista pravi utjecaj na svijet i ostaviti trajnu ostavštinu.

Autor: Nick Cruz; Izvor: Worldchallenge.org