Jedina vjera koja će vas održati u vremenima koja dolaze

Krist je znao da će takva ustrajna vjera biti jedina vjera koja će biti u stanju održati njegov narod u vremenima koja dolaze.

Krist je pitao: ”Ali, hoće li Sin Čovječji, kada dođe, naći pouzdanja na Zemlji?”  (Lk 18,8)

Dopustite mi dati objašnjenje za ovo Isusovo pitanje.

On je upravo ispričao priču o ustrajnoj ženi koja je tražila suca da je obrani i donese pravdu u njezinom slučaju. Isus je koristi kao primjer ustrajnosti, ustrajne vjere koju on traži, vjere koja se u vrijeme kušnje poziva na Boga i pouzdaje se u njega da će ispuniti svoja obećanja. Krist je znao da će takva ustrajna vjera biti jedina vjera koja će biti u stanju održati njegov narod u vremenima koja dolaze.

Kad je Isus govorio o ovoj stvari postojane vjere, govorio je o onima čija je vjera “nestalna”. Drugim riječima, kad im molitve nisu odgovorene, kad se njihovi zahtjevi ne ispune u roku, padaju u nevjeru. Zašto? Njihova vjera nema korijena.

“… ali nema korijena u sebi, nego je nestalan. I nastane li nevolja ili progonstvo zbog Riječi, odmah se sablazni” (Mt 13,21).

Je li sjeme nevjere ušlo u vaše srce?

Prečesto kad se u životima takvih vjernika počnu pojavljivati nevolje, sablazne se. Vjerojatno ste čuli za one koji su se, suočeni sa strašnim nevoljama, “sablaznili”. Oni su čitali Riječ Božju, prisvajali određena obećanja i iskreno molili, ali su se njihove kušnje ipak nastavljale. A kako je vrijeme prolazilo, s obzirom da nisu vidjeli odgovor na svoje molitve, sablaznili su se o Riječ na koju su se oslanjali.

VIDI OVO: Praktični načini kako sve svoje pouzdanje staviti u Boga

U nekoj točki sjeme nevjere bilo je posijano u njihovo srce. I ubrzo su počeli ispitivati Božju vjernost. Nisu se mogli otresti misli koja ih je izjedala da za njih Gospodin nije uspio održati svoje obećanje.

Na neko su se vrijeme pouzdavali u njega. Kad god ste s njima razgovarali, razgovor im je bio pun vjere i svjedočili su o Božjoj vjernosti. Ali sad u njihovom razgovoru počinjete čuti male sumnje. Umjesto vjere, čujete ispitivanja, znak koji odaje unutarnju nevjeru.

Budite sigurni, te rastuće sumnje hrani sotona. Kako vrijeme prolazi, takvim vjernicima molitva postaje breme. Njihova ljubav za Riječ Božju počinje blijedjeti tako da na kraju više uopće ne uzimaju Bibliju u ruke. Na kraju, njihova ljubav za Krista još samo tinja.

Neki koji čitaju ovu poruku na opasnu su mjestu sa svojom vjerom

Možda je ovo što sam rekao pogodilo metu u vašoj duši. Moram vas pitati jeste li dopustili sjeme nevjere u svoje srce? Imate li sad ozbiljna pitanja u vezi s Božjom vjernošću? Umjesto da mu služite, sumnjate li sad u njega?

VIDI OVO: Koja vjera spašava?

“Gospodine, zašto nisi posredovao za mene? Zašto si dopustio takvu pomutnju u mom braku, mojoj obitelji? Stavio si na mene više nego što mogu nositi.” Takav stav može odvesti do otvrdnuća srca, a na kraju i do duhovne smrti.

Apostol Pavao potiče Timoteja: “Podnesi nedaće kao dobar vojnik Isusa Krista” (2 Tim 2,3). Grčka riječ za “nedaće” ovdje nagovještava trpljenje, poteškoće. Što Pavao govori za te stvari Timoteju? “Podnesi ih, sine! Ti si vojnik u vojsci Gospodnjoj. Prošao si kroz obuku da podneseš poteškoće u duhovnoj borbi.”

Bog traži ljude koji se s potpunim pouzdanjem predaju Njemu

Vidimo odraz toga i u Starom zavjetu. Čuli smo: “Oči Gospodnje nadgledaju svu zemlju da pruži svoju jaku pomoć onima kojima srce pripada njemu nepodijeljeno” (2 Ljet 16,9). Hebrejska riječ za “nepodjeljeno” u ovom retku znači “dano njemu s potpunim pouzdanjem”.

Upamtite, Bog gleda po svojoj zemlji revno tražeći muškarca ili ženu vjere koji je s potpunim pouzdanjem predan njemu.

VIDI OVO: Kako reći ”Bog je vjeran” kada patnja ne prestaje?

Kad god Gospodin nalazi takvog slugu, kaže za njega: “Ovaj ljubljeni čvrsto se drži svoje vjere i povjerenja u mene. Zbog toga, pružit ću mu svoju jaku pomoć. Upoznat će moju snagu i vidjeti moju snažnu ruku otkrivenu za njega.”

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!