NaslovnicaDuhovnostJedna mala, ali važna riječ

Jedna mala, ali važna riječ

Postoji jedna mala, ali važna riječ. Bez nje je duhovni život nezamisliv. Otkrivamo o kojoj se riječi radi.

Nikada neću zaboraviti onu malu riječ koja blista poput brilijanta na vrlo mračnoj i strašnoj pozadini. Naći ćete je u srcu Pavlova opisa pashalne noći. Isus je znao da je na putu za križ. Prije getsemanske agonije i okrutne golgotske muke, ovo je trebao biti njegov posljednji obrok s okupljenim učenicima. To je za Isusa morao biti čas strašne i grozne muke. Kažem to jer ne mogu zaboraviti njegovu molitvu u samotnom Getsemaniju.

PROČITAJTE: Kako u nevolji biti zahvalan Bogu?

Mala riječ o kojoj govorim jest: “(On) zahvali …” (1. Korinćanima 11,24). Tamo u onom mračnom času, u onom tragičnom i strašnom trenutku, on nije zaboravio zahvaliti. Uvijek postoji nešto da se slavi Gospodin. Ne postoji stanje koje ne bi moglo biti gore.

Čovjek koji odbija prepoznati Boga u svojoj nevolji i kušnji, nema što drugo učiniti nego sagnuti se pod teretom bremena te ga nositi kako najbolje zna. Ali nikada neće uspjeti. No čovjek s Isusovom ljubavi koja gori na oltaru njegove duše i koji u svemu zahvaljuje, naći će za svoju muku snagu koju će mu priskrbiti sam Gospodin.

Autor: Charles S. Price