Ovi jednojajčani blizanci ne sliče jedan na drugoga iako dijele istu bolest

Adam i Neil Pearson su jednojajčani blizanci te dijele istu bolest, ali niti malo ne sliče. Obojica pate od neurofibromatoze, rijetkog genetskog poremećaja koji na njih različito utječe.

Iako su Adam i Neil Pearson jednojajčani blizanci, oni si ni malo ne sliče.

„Uvijek sam bio svjestan da imam istu bolest kao i on, ali sam i potpuno svjestan da nemam fizičku deformaciju lica kao on“, rekao je Neil.

Bolest je utjecala na Adama tako da je rođen sa deformiranim licem. Benigni tumori počeli su mu se pojavljivati kada je bio samo maleni dječak. Dok je odrastao pogoršavali su mu se, piše Godupdates.

Zbog svog izgleda, Adama su u školi zlostavljali te su ljudi uvijek zurili u njega kada bi izašao na ulicu. Njegova majka, Marilyn Pearson, kaže da su ga ona i njegov otac pokušavali naučiti kako da se nosi s pogledima drugih ljudi.

PROČITAJTE: Par koji je očekivao jednojajčane blizance se šokirao kada im je doktor rekao: „Žao mi je.“

„Uvijek smo ga učili da gleda druge u oči i da bude nasmiješen“, objasnila je, „Neka to bude njihov problem, ne njegov. No on se je mučio, svi smo se mi mučili.“

Kasnije u školovanju, Adam se prebacio u kršćansku školu zbog prevelikog zlostavljanja i zadirkivanja.

Snimka zaslona: YouTube

„Mislim da je zlostavljanje jedna od najgorih stvari koju jedna osoba može učiniti drugoj“, rekao je Adam.

Ujedno je počeo pohađati lokalnu baptističku crkvu. Adam kaže da je na oba ta mjesta uskoro shvatio da je prihvaćen zbog svoje osobnosti, a ne zbog svog izgleda.

„Prešao sam s pesimizma na optimizam“, rekao je Adam.

Što se tiče Neila, njegova bolest mu je donijela skrivene probleme. On nema deformacije lica, ali ima neurološki problem koji jako utječe na njegovo pamćenje. Brzo zaboravlja te mu je jako teško zapamtiti nove informacije.

Kada je bio tinejdžer otišao je u lokalni klub, a na povratku kući već je zaboravio gdje je bio. Ujedno ima i napadaje epilepsije koje kontrolira lijekovima zbog kojih je uvijek jako pospan.

Naučili su kako živjeti s onim što imaju

Iako je ta bolest drastično utjecala na njihove živote, Pearson blizanci ne žele ništa promijeniti. Oni su jako odlučni te su naučili kako živjeti s onim što imaju.

PROČITAJTE: Par je izgubio 2 mala sina u prometnoj nesreći, a Bog ih je nakon toga blagoslovio s blizancima

„Morate živjeti život koji imate, a ne da žalite za životom kojeg želite“, objasnio je Neil.

O Pearson blizancima snimljen je dokumentarac kojem je cilj podsjetiti gledatelje da ne sude ljude na prvi pogled nego da daju priliku i onima koji možda izgledaju drugačije.

Redatelj dokumentarca Jonathan Braue je rekao: „Umjesto da dopustite predrasudama da vam oblikuju stav prema nekoj osobi, priđite joj i postavite joj nekoliko pitanja. Najbolji način da pokažete nekome da vam je stalo jest da ih upitate o njihovom stanju.“

Divno je vidjeti ljude koji su prigrlili život kakav im je Bog dao te koriste svoju priču kako bi ohrabrili druge da gledaju na svijet iz drugačije perspektive.