Jednostavna molitva za koju nam Biblija jamči da će biti uslišana

Postoji jednostavna molitva za koju nam Biblija jači da će biti uslišana. Ako Bog jedva čeka da nas izbavi iz kušnje, zašto ga češće za to ne zamolimo?

Nebo ima otvorenu liniju za nuždu koja radi dvadeset četiri sata. Bog želi da ga zamolimo za pomoć u prevladavanju kušnje. Kaže: zazovi me u dan tjeskobe: oslobodit ću te, a ti ćeš me slaviti.

Jednostavna molitva u nevolji

Ja takvu molitvu zovem »instant« molitvom zato što je brza i konkretna: U pomoć! S.O.S.! Hitno je! Kad se na nas obruši kušnja, nemamo vremena za dugačke razgovore s Bogom; jednostavno zavapimo za pomoć. David, Daniel, Petar, Pavao i milijuni drugih molili su takve kratke molitve u nevolji.

Biblija nam jamči da će takve molitve za pomoć biti uslišane, jer Isus suosjeća s našim trpljenjem. I on se suočio s istim kušnjama kao i mi. Za njega piše da nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom.

Moraš li zavapiti Bogu za pomoć dvjesto puta na dan, zavapi! 

Ako Bog jedva čeka da nas izbavi iz kušnje, zašto ga češće za to ne zamolimo? Iskreno rečeno, katkad i ne želimo da nam pomogne! Želimo podleći kušnji, iako znamo da je to loše. Mislimo da bolje od Boga znamo što je za nas dobro.

VIDI OVO: BUDITE JASNI I KONKRETNI: Ovako treba izgledati svaka naša molitva

Katkad nam je neugodno od Boga moliti pomoć zato što uvijek popuštamo pred istim kušnjama. Ali Bogu neće ići na živce, neće mu dojaditi, niti će biti nestrpljiv ako mu stalno iznova dolazimo. Biblija kaže: Priđimo dakle hrabro prijestolju milostivoga Boga. Primit ćemo milostivu i milosrdnu pomoć u trenucima kad nam bude potrebna.

Božja je ljubav vječna i Njegovo strpljenje vječno traje. Morate li zavapiti Bogu za pomoć dvjesto puta na dan da biste svladali neku kušnju, On će vam ipak rado dati milosrđe i milost, i zato mu hrabro pristupite. Zamolite ga za snagu da učinite ono što treba, a zatim i očekujte da vam tu snagu da.

Blago čovjeku koji odolijeva kušnji

Kušnje nas održavaju u zavisnosti o Bogu. Baš kao što korijenje jača kad vjetrovi povijaju drvo, tako svaki put kad se oduprete kušnji, postajete sličniji Isusu. Kad se spotaknete – a to će vam se dogoditi – to nije sudbonosno.

Umjesto da popustite ili dignete ruke od svega, usmjerite pogled prema Bogu, očekujte od Njega pomoć i upamtite da vas čeka nagrada: Blago čovjeku koji odolijeva kušnji, jer će, kad se pokaže prokušanim, primiti vijenac – život koji je Bog obećao onima koji ga ljube.

Autor: Rick Warren; Iz knjige ”Svrhovit život” (Stepress Zagreb)

NAJNOVIJE!