Amerikanci vjeruju da je Isus fizički ustao iz mrtvih
Foto: Canva

Dijete Božje, često si molilo. Bez sumnje, često si u molitvi oplakivalo svoju slabost i mrtvilo. Ali jesi li ikada stvarno molio u Njegovo ime?

Kad iznevjerimo i ne znamo kakve bismo molitve trebali prinijeti ili na koji način, obećan nam je Duh Sveti kao naš Pomoćnik.

Nije li vrijedno biti potpuno i sasvim predan Kristu? Polukršćanin je od vrlo male koristi i Bogu i čovjeku. Bog ga ne može upotrijebiti, a ni čovjek; smatran je licemjerom. Jedan dopušten grijeh u životu odjednom nam uništava korisnost i radost, a molitvi otima njezinu silu.

Ljubljeni, bacili smo jedan svjež pogled na milost i slavu našega Gospodina Isusa Krista. On je voljan i čeka da s nama podijeli svoju slavu i svoju milost. On je voljan učiniti nas kanalima blagoslova. Nećemo li onda iskreno i vjerno štovati Boga te revno i ozbiljno zavapiti: “Što da učinim, Gospodine?” (Dj 22,10), a zatim u sili njegove moći to učiniti?

Pavao je jednom uputio tu molitvu u nebo: “Što da učinim?” Kakav je odgovor primio? Poslušajte! U svom savjetu vjernicima on nam govori što je to značilo za njega i što bi trebalo značiti za nas: “Obucite se … ljubljeni … u milosrdnu srdačnost, dobrotu, poniznost, krotkost i strpljivost … A povrh svega toga zaodjenite se u ljubav … I neka u vašim srcima vlada mir Kristov … Neka riječ Kristova obilno stanuje u vama … I što god htjednete reći ili učiniti, neka sve bude u ime Gospodina Isusa! Po njemu zahvaljujte Bogu, Ocu” (Kol 3,12-17).

Kad “što god” činimo bude učinjeno u Njegovo ime, jedino će tada On učiniti “što god” mi tražimo u Njegovo ime.