Jeste li preopterećeni? Bog vas može odmoriti

Većina nas preopterećena je stvarima koje u naš život uglavnom unose nered. Što učiniti?

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti“ (Mt 11,28)

Dok sam u zračnoj luci čekao na predaju prtljage, preda mnom se odvijao zanimljiv prizor. Putniku koji je stajao ispred mene službenik je rekao da je težina njegove prtljage veća od dopuštene i da će zbog toga morati dodatno platiti. On je uzeo svoj kovčeg, otvorio ga, pogledao svoje unutra nabacane stvari i polako ih počeo vaditi i uredno ih slagati. Nakon toga je lakše mogao zatvoriti kovčeg, ali kada ga je ponovno stavio na vagu, ona je i dalje pokazivala istu težinu.

Službenik mu je još jednom objasnio da mora dodatno platiti prijevoz prtljage ako želi sve to ponijeti. Čovjek je tada svoj kovčeg odnio do velike kante za smeće u koju je počeo ubacivati svoje stvari sve dok kovčeg nije olakšao do prihvatljive težine. Tada je napokon mogao krenuti prema mjestu ulaska u zrakoplov.

Povjeri mu svu svoju brigu

Dok sam promatrao ovaj prizor, pomislio sam kako je većina nas preopterećena stvarima koje u naš život uglavnom unose nered. Ponekad mislimo da reorganizacijom možemo svoj život dovesti u red i da će onda naši tereti nestati. No tada shvatimo da smo – usprkos boljoj organizaciji – i dalje preopterećeni.

Ono što zapravo trebamo učiniti jest riješiti se smeća, zabrinutosti i suvišnog tereta u svome životu. U Svetome pismu jasno piše što najprije trebamo učiniti: „Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas“ (1 Pt 5,7). Obratite pozornost na to da nije rečeno kako je dovoljno proći provjeru težine prtljage, nego neka sve svoje brige povjerimo Gospodinu.

„Povjeri Gospodinu svu svoju brigu i on će te pokrijepiti: neće dati da ikada posrne pravednik“ (Ps 55,23).

Autor: John Grant

NAJNOVIJE!