Jeste li se predali Isusovoj vlasti nad vašim životom?

Jeste li se predali Njegovoj vlasti nad vašim životom? Isusov autoritet može izazvati ljutnju ili strah u onima koji Mu se još nisu predali.

U Novom zavjetu, Gospodin je titula koja se često koristi za Isusa Krista. Iako je rijetko čuti taj izraz u našem dnevnom životu, postoji slična riječ koja nam je svima jako dobro poznata: šef. To zapravo znači Gospodin – onaj koji ima autoritet.

U Božjoj Riječi, Isus je opisan kao Glava crkve, vladar svega stvorenja te Gospodar Gospodara i Kralj Kraljeva (Kol 1,15-18, Postanak 17,14).

Kristova vlast pokriva sve što se događa na nebu i na zemlji. Nitko – čak ni oni koji niječu Njegovo postojanje – nije slobodan od Njegove vlasti ili je izvan Njegova autoriteta.

Iako nas Sotona nastoji uvjeriti da je sloboda u onome što mi želimo, jedini način da budemo istinski slobodni jest da se predamo Isusu Kristu.

Jeste li se vi predali Njegovoj vlasti nad vašim životom? Isusov autoritet može izazvati ljutnju ili strah u onima koji Mu se još nisu predali.

No mi koji smo povjerovali u Njegovu dobrotu, predali se Njegovoj vlasti i iskusili Njegovu ljubav i dobrotu smo utješeni time što Ga poznajemo kao Gospodina našega života.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org