Jeste li zaista spašeni? Postavite si ova tri pitanja!

Jeste li se ikada pitali jeste li zaista spašeni? Ivan je napisao prvu poslanicu kako bi vjernike uvjerio o spasenju opisujući im osobine onih koji su nanovo rođeni. (1. Ivanova 5, 13)

Bog želi da znamo da smo u Njemu sigurni i spašeni po spasenju koje je osigurano na križu za svakoga tko dođe Kristu u vjeri. Ova tri pitanja mogu vam pomoći kako biste otkrili jeste li iskusili duhovno uskrsnuće.

Što kaže Božja Riječ? Najbolji način kako se može znati o spasenju jest kroz Božju Riječ. Efežanima 2, 8-9 kaže: „Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao“.

PROČITAJTE: Ako sumnjate u svoje spasenje, znači li to da niste spašeni?

Što je svjedočenje Duha? Kada po vjeri dobivamo Isusa Krista kao Gospodina, Otac među nas spušta svog Svetog Duha. Rimljanima 8, 16 nam govori: „Sam Duh susvjedok je s našim duhom da smo djeca Božja“. Njegovo unutarnje svjedočanstvo uvjerava nas da smo spašeni, bez obzira na to kako se osjećamo.

Što je žudnja moga srca? Kada se Duh Sveti nastani unutar ljudskog srca, događaju se snažne promjene. Dobivamo nove žudnje za poznavanjem Boga i Njegove Riječi te za život u poslušnosti prema Njemu. Sada imamo kapacitet mrziti grijeh kojeg smo nekoć voljeli i brzo se pokajati kada osjetimo osudu Duha.

Ako vjerujete u Isusa Krista kao svog Gospodina i Spasitelja i možete vidjeti promjene koje je Božji Duh učinio u vašem životu, radujte se sada kao sigurna i spašena Božja djeca.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org