Jeziva ispovijest žrtve sekte: Odveli su ga kada je imao 4 godine

Noah Maxwell je u djetinjstvu bio žrtva opasne ”seks sekte”, a njegovi roditelji su ga odveli u komunu kada je imao samo 4 godine.

Kada su se roditelji Noaha Maxwella 1976. godine odlučili pridružiti komuni koja je propagirala “slobodnu ljubav”, nitko nije ni slutio da će im se obitelj raspasti, a oni postati žrtve seks sekte.

Iako je Noah imao svega 4 godine kada su njegovi roditelji odlučili boemskim životom i, razočarani Londonom otišli na farmu, on se sjeća da je sve počelo tako što su dobili pismo iz Indije.

Pismo je naravno poslao prijatelj obitelji, a u njemu rekao da je u Indiji uspio pronaći “smisao svega”. To je bilo dovoljno da 1976. godine, Noahini roditelji sa svoje troje djece krenu put Indije kako bi upoznali čuvenog gurua Bhagwan Shree Rajneesha, poznatog pod imenom Osho.

PROČITAJTE: 10 najozloglašenijih i najopasnijih sekti diljem svijeta

Rajneeshovo zavodljivo učenje bilo je neka vrsta mješavine istočnjačkog misticizma, zapadne filozofije i propagiranja “slobodne ljubavi”, a njegovi sljedbenici, obučeni u prepoznatljivu narančastu odoru vrlo brzo su se našli u centru njegove utopije, piše The Guardian.

Sekta je najprije imala sedište u Puni, a kada je 1981. protjerana iz Indije, novu bazu napravila je u Oregonu. Tako se selio i Noah, danas gotovo 50-godišnjak koje i glavni junak dokumentarca o ovoj sekti koja privlači pozornost javnosti iako je njezin glavni guru umro 1990. godine.

Uglavnom, ubruzo po dolasku u Indiju, Noahina obitelj je “shvatila” da je to njihov nov život. Nakon što su se vratili u Veliku Britaniju kako bi prodali farmu, ponovo su otišli u Indiju. Ipak, sa njimanije pošao Noahin stariji polubrat po majci, što je ona, kako kaže, vrlo bolno doživjela.

Iako tada mali dječak, sjeća se posjete Rajneeshu kako bi dobili nova imena. Ubrzo je, međutim, došlo do toga da njegova majka živi na jednom mjestu, otac na potpuno drugom, a Noah je bio u dječjoj kolibi.

Dječja koliba bila je napravljena od bambusa i Noah je tamo bio sa drugom djecom, iz Australije, Njemačke, Amerike.

Ono što je “naučio” u njihovoj školi je kako da puši, a kada je imao 6 godina slučajno je pojeo i kolačić s marihuanom. Napio se prvi put sa 10 godina.

Ni to nije sve. Na jednom od najšokantnijih snimki napravljenih “unutra” zabilježene su nasilne orgije. I Noah se prisjeća da je seks bio svuda oko njega.

“Mogli ste čuti da ljudi cijelo vrijeme doživljavaju orgazam. Po cijelu noć, kao babuni u vrijeme parenja”, prisjeća je on. Kako kaže, bio je svjestan i da njegovi roditelji imaju druge partnere.

PROČITAJTE: 8 karakteristika po kojima možete prepoznati sektu

“Nikada nisam bio uznemiren. Moji roditelji, prije svega moj otac vodio s time da je to fantastično i da sam ja fantastičan. Znao sam da mojoj mami nije lako. Pitala se što su to učinilo. Bili smo i dalje službeno zajedno, ali nismo živjeli kao obitelj”, ispričao je on.

Noah tada nije bio svjestan skandala koji su pratili sektu. Imigracijsku prijevaru koja je uključivala ljude iz kulta koji su se vjenčavali u različitim dijelovima zemlje kako bi mogli da ostanu u SAD. Zatim trovanje 751 osobe u Dallasu kroz trovanje salata u lokalnim restoranima.

Noahina mama je željela izlaz. Vratili su se u Veliku Britaniju, a brak se raspao. Majka je ostala u Norfolku, otac se vratio u Oregon, a Noah i njegov brat su mogli birati.

“Sjećam se da smo sjedili u autu i da su nas pitali što želimo raditi. Rekao sam da želim ostati i ići u školu te naučiti neke stvari” rekao je Noah. Njegov brat je to isto htio. Noah kaže da o svom djetinjstvu ima pomiješane osjećaje, ali i da je imao različite terapije.

Inače, sekta se nastavila tada širiti. Noah kaže da o svom djetinjstvu ima pomiješane osjećaje, ali i da je imao različite terapije.