NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeJim Caviezel je otkrio nadnaravne detalje sa snimanja filma Pasija: Doslovno sam...

Jim Caviezel je otkrio nadnaravne detalje sa snimanja filma Pasija: Doslovno sam trpio bol i patnju…

Jim Caviezel, najpoznatiji po ulozi Isusa u filmu “Pasija”, u ovom intervjuu otkrio je nadnaravne detalje sa snimanja. 

U ovom intervjuu s Jimom Caviezelom, glumcem koji je utjelovio Isusa Krista u Mel Gibsonovom filmu “Pasija,” on govori o svojim iskustvima i poteškoćama tijekom snimanja filma, kao i o dubokom utjecaju koji je film imao na njegovo osobno vjersko putovanje.

Caviezel govori o ogromnom fizičkom i emocionalnom teretu koji je uloga imala na njega, opisujući trenutke kada je doslovno trpio bol i patnju dok je prikazivao Kristovu raspeća.

Unatoč kušnjama s kojima se suočavao, uključujući iščašenje ramena, upalu pluća i udar groma, Caviezel je ostao posvećen iznošenju snažnog i točnog prikaza Isusove patnje i žrtve.

Jim Caviezel ima poruku za sve kršćane

Glumac također naglašava važnost da se kršćani prihvate svoje vjere i učenja Biblije, umjesto da pokušavaju uklopiti u sekularno društvo koje je pod poganskim utjecajem. Izaziva kršćane da čvrsto stoje u svojim uvjerenjima i budu spremni suočiti se s progonom ili nevoljama zbog svoje vjere, baš kao što su to činili rani apostoli i mučenici.

Tijekom intervjua, Caviezel dijeli snažne priče o vjeri i žrtvovanju, kao što je priča o 26 franjevaca koji su pogubljeni od strane komunističkih snaga jer nisu željeli zanijekati Krista. Potiče kršćane da se suoče sa stvarnošću patnje i smrti s hrabrošću i vjerom, vjerujući u obećanje vječnog života koje čeka one koji ostaju vjerni Isusu.

Caviezel također dijeli poruku nade, oprosta i bezgranične ljubavi Božje prema svim ljudima, bez obzira na njihove prošle grijehe ili pogreške. Ohrabruje slušatelje da vjeruju u Božju sposobnost milosrđa i oprosta, što daleko nadmašuje onu bilo kojeg ljudskog prijatelja.

VIDI OVO: Pasija 2: Uskrsnuće: Bit će to najveći film svih vremena

Film Pasija je promijenio mnoge živote

Jim Caviezel nastavlja govoriti o tome kako su mnogi ljudi dirnuti filmom “Pasija” te kako je film pomogao brojnim pojedincima da ponovno otkriju svoju vjeru ili se vrate Kristu. Napominje da, iako je film izazvao kontroverze u nekim krugovima, istinska svrha filma nije izazivati podjele ili rasprave, već ukazivati na snažnu ljubav i žrtvu koju je Isus podnio za ljude.

Također se osvrće na snagu molitve i odanost u vjerskom životu, naglašavajući koliko je važno održavati osobni odnos s Bogom kroz molitvu, razmatranje i čitanje Svetog pisma. Caviezel ističe potrebu za živom i aktivnom vjerom, koja se ne temelji samo na vanjskim ritualima ili obredima, već na unutarnjoj promjeni srca i stava.

Kroz ovaj iskren i emotivan intervju, Jim Caviezel ne samo da pruža uvid u svoje iskustvo rada na filmu “Pasija” već i potiče slušatelje na dublje razmatranje vlastitog vjerskog života i odnosa s Bogom.

Poziva na autentičnost u življenju kršćanske vjere, bez obzira na teškoće ili progon koji mogu slijediti, i nudi nadu i ohrabrenje onima koji traže smisao i svrhu u svojim životima kroz vjeru u Isusa Krista.