Kada vas Bog ne izliječi

Bog nam nije obećao bezbolan ili lak život. Ne možemo svoju nadu polagati u nešto što Bog nije garantirao. 

Kada vas Bog ne izliječi unatoč dugim godinama borbe s nekom bolešću ili patnjom, postoje stvari koje trebate znati.

Svi znamo one priče o prevladavanju i pobjedi – o onima koji su završili bitku, dobili nagradu i osjetili potpunu slobodu od opresora. To su priče koje se najviše dijele te su zato najpoznatije. 

No to nisu jedine priče. 

Ponekad se bitka nastavi, čak i nakon što je sve rečeno i učinjeno. Neki od nas nikada neće dobiti potpuno olakšanje od bitke s raznim problemima i grijesima. Iako smo zapamtili citate iz Biblije, pročitali knjige, svaki dan molili, slušali savjete i bili poslušni Bogu, mi ćemo i dalje nastavljati liti znoj i krv u našoj bitci. 

Moja bitka s tjeskobom se nastavlja. Tjeskoba je utisnula dug ožiljak koji dodiruje svako područje mog života. Sada imam 21 godinu, sljedbenica sam Krista, udana, mlada sam majka, učim kako bi postala biblijska savjetnica, a i dalje se borim s tjeskobom u svom životu. 

Prije sam zamišljala dan kada ću biti slobodna od tjeskobe. Zamišljala sam se kako ohrabrujem druge koji su se borili s tjeskobom govoreći da i oni jednog dana mogu pronaći mir i biti izliječeni. Zamišljala sam kako pišem knjigu o tome kako sam pobijedila tjeskobu i kako i drugi to mogu. Zamišljala sam taj dan trijumfa, kako klatim noge koje vise s kreveta, smijem se dolasku novog dana, bez tjeskobe. Umjesto toga, sjedim na krevetu s 21 godinu i dalje se boreći s njom. 

No, ipak znam da je ovo priča nade. 

No više se ne nadam da ću jednog dana pobijediti tjeskobu. Moja nada je sada u Bogu koji je stajao pokraj mene i sipao Svoju milost u svaki dio ove tjeskobe. Moja nada je u Njegovom obećanju da će me upotpuniti (Filipljanima 1,6) i da sve čini za moje dobro i za Svoju slavu. 

VIDI OVO: BOG MOŽE IZLIJEČITI VAŠE OSJEĆAJE: 5 negativnih osjećaja koji su krivci za većinu bolesti

Bog nije obećao bezbolan i lak život

Kada položimo našu nadu u potpuno izlječenje i prevladavanje bez ikakve muke, ona se može slomiti dok gledamo druge kako trijumfiraju, a mi smo još u rovovima. No Bog nam nije obećao bezbolan ili lak život. Ne možemo svoju nadu polagati u nešto što Bog nije garantirao. 

Naša nada treba biti položena u velikog i dobrog Boga, vladara ovoga svemira. U Njemu imamo veću nadu nego što nam „potpuno izlječenje“ može donijeti. Naša nada u Njega je da On drži sve uzde u rukama; On je Jedini s moći da zaustavi ovu bitku ili da ju nastavi gurati, a ako odluči dopustiti da se bitka nastavi, onda je to najbolji izbor. Bog je savršeno mudar, dobar, pravedan i velik. Možemo vjerovati da ima razlog za bilo koju bitku koji dopušta u našim životima. 

Petar objašnjava tu našu nadu: 

„Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista koji nas po velikom milosrđu svojemu uskrsnućem Isusa Krista od mrtvih nanovo rodi za životnu nadu, za baštinu neraspadljivu, neokaljanu i neuvelu, pohranjenu na nebesima za vas, vas koje snaga Božja po vjeri čuva za spasenje, spremno da se objavi u posljednje vrijeme. Zbog toga se radujte, makar se sada možda trebalo malo i žalostiti zbog različitih kušnja: da prokušanost vaše vjere – dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša – stekne hvalu, slavu i čast o Objavljenju Isusa Krista“ (1. Petrova 1,3-7). 

VIDI OVO: Kršćanska nada: Ovakvu nadu Bog daje svakom vjerniku!

Bog kao jedina nada

Mi smo kušani vatrom te iako je plamen jako bolan mi se možemo držati za nadu u Kristu. Iako kušnje mogu biti duge i jako teške, mi možemo vjerovati da Bog to čini zbog Svoje dobrote i ljubavi. On nam je već dao maleni uvid u dubinu Svoje ljubavi kada nas je spasio od vječne propasti kroz Isusovu žrtvu za naše grijehe.

Ne samo da imamo Pismo kako bismo objavili dobre Božje namjere prema nama, nego imamo i ovaj dokaz: Isus je umro za grešnike kako bismo mogli biti u miru s Bogom. Usred naše bitke, možemo se držati za tu nadu. 

Ta je bitka zamorna. Umara. Zbog toga trebamo držati oči otvorenima i gledati. Trebamo usmjeriti naše oči na Boga koji je naša jedina nada. Svaki dan se budimo, molimo se da nam Bog pomogne, i tada nastavljamo dalje gurati u bitci i biti poslušni u bilo kakvoj teškoći s kojom se borimo. Mi idemo naprijed u molitvi, razmišljajući o onome gore, čineći Božju volju i voleći Ga iznad svega drugoga. I držimo naše oči usmjerene prema našoj vječnoj nadi; jednog dana bit ćemo iskupljeni i dobit ćemo uskrsnulo tijelo koje se više ne treba boriti. No, do tada se borimo. 

Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!