Kada Bog ne odgovori na vaše molitve odmah ili kako ste vi zamislili, trebate se sjetiti nekoliko vrlo važnih istina.

Bog želi da strpljivo čekate da vam odgovori na molitvu, no ujedno želi da iščekujete. Imajte vjere. Vjerujte da Bog čuje i da će vam odgovoriti. Kada iščekujete, onda pokazujete Bogu da vjerujete u Njegova obećanja. Vjerujete da će održati svoju Riječ. 

Daniel Boone, poznati znanstvenik, jednom je dobio pitanje: „Jeste li se ikada izgubili u divljini?“. On je odgovorio: „Ne, nikada se nisam izgubio. Bio sam zbunjen ponekad i tjednima, ali nikada nisam bio izgubljen“. 

Možda se osjećate zbunjeno ili obeshrabreno?

Neki se od vas možda sada osjećaju zbunjeno. Zbunjeni ste u vezi svog braka: „Molim se da se poboljša, ali se to ne događa“. Možda ste zbunjeni u vezi svoje karijere: „Trebam li ići gore, dolje ili promijeniti posao?“. Zbunjeni ste oko svojih veza. Možda se osjećate bespomoćno i beznadno, kao da ne možete ništa učiniti kako biste sami promijenili svoju situaciju. 

VIDI OVO: 5 znakova da je Bog odgovorio na molitvu

Nemojte biti obeshrabreni. Nemojte odustati! Pogledajte prema gore. Okrenite se molitvi. Imao sam mnogo zahtjeva u životu koje sam prinio Bogu, a nisam nikada dobio odgovor.

Mogu se sjetiti jedne molitve koji sam molio svaki dan gotovo 24 godine, a na koju nisam dobio odgovor. Ne znam zašto je Bog odabrao ne odgovoriti na tu molitvu te to ne razumijem. No ovo sam odlučio: dao Bog meni odgovor na tu molitvu ili ne, ja ću umrijeti vjerujući u Njegova obećanja. Jer Bog je dobar Bog, on zna što je najbolje čak i kada ja to ne razumijem. 

Važne istine kojih se trebate sjediti kada Bog ne odgovori na vaše molitve

Kada Bog ne odgovori na vaše molitve, trebate se sjetiti nekoliko vrlo važnih istina:

Prvo, Bog ima kontrolu, ne vi. On zna što vi trebate bolje nego vi sami. Nema planine koja je previsoka da ju On ne može pomaknuti. Nema problema koji je toliko velik da ga On ne može riješiti. Nema tuge toliko duboke da ju on ne može umiriti. Bog sve drži pod kontrolom te On ima plan. 

VIDI OVO: 6 molitvi na koje Bog uvijek odgovara

Druga stvar koju trebate zapamtiti je: dobili vi odgovor ili ne, Bog će poštivati vaše strpljenje – ako ne u ovome životu, onda u vječnosti. 

„U Jahvu ja se uzdam, duša se moja u njegovu uzda riječ“ (Psalam 130,5). 

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com