NaslovnicaDuhovnostEvo čega se trebamo sjetiti kada je Bog tih

Evo čega se trebamo sjetiti kada je Bog tih

Kada je Bog tih ili nam se čini da ignorira naše vapaje za pomoć, postoje određene stvari kojih se trebamo sjetiti.

„O devetoj uri povika Isus iza glasa: »Eli, Eli, lema sabahtani?« To će reći: »Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?” (Matej 27,46).

Isus je zavapio Ocu usred najvažnijeg dijela Svog djelovanja na Zemlji. Strašno je patio. Bio je gladan, ponižen, ogoljen, izrugivan, izudaran, bičevan, proboden, izdan – ujedno je javno umirao vrlo okrutnom smrću na križu.

Samo jedan od ovih scenarija bio bi dovoljan da i najmanje pažljivog roditelja nagna da pohrli svojem djetetu u pomoć. No Kristova komunikacije s Njegovim nebeskim Ocem dočekana je šutnjom.

Usred Isusovog najtežeg trenutka dogodilo se nezamislivo – Njegov Otac ostao je tih. Zašto? Bog nije mogao odgovoriti na Kristovo pitanje zbog grijeha koje je Isus nosio dok je visio na tom križu.

VIDI OVO: Evo zašto Bog ponekad šuti

Naši grijesi, koje je Krist nosio, stvorili su barijeru između Njega i Boga Oca. To je bio Božji plan otkupljenja od samoga početka.

Krist je demonstrirao kako se nositi sa tišinom za sve nas. Krist tako nije paničario niti prekinuo svoje zemaljsko poslanje. On je odlučio završiti posao Svog Nebeskog Oca za moje i vaše dobro. Kada se čini da je Bog tih u našim životima, mi možemo počivati na istini Njegove Riječi.

Bog nas voli. On je svemoćan i ima plan. Iako se loše stvari događaju, Bog je dobar te se Njegova priroda nikada ne mijenja. Bog se možda čini tihim, ali On govori.

POMOLIMO SE: Dragi Bože, hvala Ti, jer nam po Svojoj riječi govoriš istinu. U vremenima kada se činiš tih pomozi nam da počivamo u istini Tvoje Riječi. U Isusovo Ime, Amen.

Autorica: Kia Stephens; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com