zašto Bog šuti
Foto: Pexels

Čudimo se zašto Bog nekima odgovara na molitve, dok se naše stanje nikako ne mijenja. R. T. Kendall u svojoj knjizi Osjetljivost Duha daje nekoliko razloga zašto Bog ponekad šuti.

Kako bi pokazao što je u našim srcima. Dr. Lloyd-Jones je jedanput rekao: ”Najgora stvar koja se čovjeku može dogoditi je da uspije prije nego je spreman za uspjeh.” S nekim stvarima se vjerojatno još uvijek ne možemo nositi.

Kako bi nas učinio nepristranima prema sebi. Biti nepristran prema sebi znači stati iznad osjećaja i predrasuda. To znači vidjeti sebe kakvi zaista jesmo – ne kakvima se mi zamišljamo.

Kako bi se vidjela naša reakcija. Postoji vrijeme kada, nakon što smo bili pod Gospodinovim ”tutorstvom”, On odstupi korak i gleda kako nam ide. Poznat vam je taj osjećaj?

Kako bismo spoznali možemo li, u trenutku kada smo ”posve sami”, djelovati prema onome što smo naučili u Njegovoj prisutnosti.

Kako ne bismo mislili da smo previše važni. Kada radimo dugo i naporno, počinjemo umiljati kako će naši napori biti najpriznatiji. A, ako drugi, koji kasnije dolaze dobiju priznanje i status, nas to razdraži! To samo pokazuje kako smo samopravedni.