Kada će mi Bog dati muža?

“Kada će mi Bog dati muža?” Ovo je pitanje koje čujem da žene pitaju više nego bilo koje drugo. To je vjerojatno područje s najviše frustracija za veliki postotak mojih čitateljica. I to je za mene svakako jedno od najtežih pitanja za odgovoriti.

Ako ste poput mene, vi ste odrasli na stihovima za koje imamo tendenciju mišljenja kako nam je Bog obećao dati sve što tražimo.

Stih poput Jeremije 29,11: “Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.”

I stih poput Psalma 37,4: ”Sva radost tvoja neka bude Jahve: on će ispuniti želje tvoga srca!”

Ili, Psalam 84,11: ”Jahve, Bog, sunce je i štit: on daje milost i slavu. Ne uskraćuje Jahve dobara onima koji idu u nedužnosti.”

Hoće li Bog svakoj ženi dati muža?

No, iskreno, ne postoje čarobni stihovi ili biblijske formule ili čak obećanja da će Bog svakoj ženi dati muža.

Proteklih godina govorila sam ženama: “Prvo tražite Boga i On će vam dati muža.” Ali sam također vidjela da se ponekad to ne mora nužno dogoditi. Znam da neke od vas traže Boga godinama. No i dalje nemate muža. Dakle, muž nije lakmus test toga jeste li ili niste stavili Boga na prvo mjesto u svom životu.

Uostalom, pogledate sve bezbožne žene koje imaju muža… ili su imale nekoliko!! No, reći ću ovo: “Ljubite Isusa svim svojim srcem, dušom i umom i recite mu, da ako je On sve što ćete ikada imati, to će biti dovoljno.” To čini nešto za vaše srce – i za njegovo.

I kad Bog postane sve što želimo, tada ćemo imati sve što želimo. Kad on postane naša prva ljubav, bit ćemo zadovoljni samo tom ljubavlju. Kad on postaje naše sve-u-svemu, nećemo imati potrebu tražiti da nas bilo što ili bilo tko drugi upotpuni.

Rekla sam Bogu, u ranim 20-im, da nikad ne želim još jednog muškarca u svom životu, osim ako bi me taj muškarac približio Gospodinu. Tada sam baš bila izašla iz destruktivnog četverogodišnjeg odnosa koji je bio velika smetnja mom odnosu s Bogom.

Žena čeka muža
Foto: Pixabay

Bog mi je dao muža koji me približio Njemu

Također sam imala kraću opasnu vezu koja je služila kao podsjetnik na to kako lako mogu zaboraviti Boga, kada bih izlazila sa ili se udala za muškarca koji ne slijedi Boga svim svojim srcem. Bilo je to dugo razdoblje stavljanja Boga na drugo mjesto, a ne na prvo. Znala sam da, ako će moj život biti ugodan Bogu, Bog bi trebao biti i ostati prvi u mom srcu, bez obzira na to tko je ušao u moj život. I Bog je, u svojoj mudrosti, mi donio muža zbog kojeg sam još bliža Gospodinu od kada sam shvatila da moj muž ne može zadovoljiti sve moje emocionalne potrebe.

Bog zna što je ono što će učiniti da prionemo uz Njega. Te zašto bi nam ikada dao ono što želimo, ako bi to za posljedicu imalo to da Ga zanemarimo i stavimo Ga na drugo mjesto? Zašto bi nam dao tu jednu stvar (ili osobu) koja bi mogla spriječiti da prionemo uz Njega?

Ako ste molili za muža i Bog nije odgovorio, ne znam zašto je izabrao odgovoriti – ili ne odgovoriti – na taj način. Ali znam ovo:  “ne” često znači “Ja te štitim od onoga što još ne vidiš” ili “Za tebe imam nešto daleko bolje za tebe od onog što tražiš.”

Hoćete li vjerovati da Onaj koji vas voli više od bilo koga drugog točno zna što radi s vašim životom? On ljubi. On je dobar. On ne griješi. I Njemu je u srcu ono što je za vas u vječnosti najbolje.

Prema članku ”Kada će mi Bog dati muža?”, autorice Cindi McMenamin; Prijevod: Aleksandar J.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!