Kada činimo što nam Bog kaže, iskusit ćemo blagoslove

„Stoga oni koji po volji Božjoj trpe, neka dobrim djelima povjere duše svoje vjernom Stvoritelju“ (1. Petrova 4,19). 

Svaki smo dan suočeni s tisućama izbora, uključujući i ovaj: možemo izabrati činiti ono što nam Bog kaže da činimo po Njegovoj Riječi ili to možemo zanemariti. 

Kada činimo što nam Bog kaže i kada donosimo prave izbore (a oni nisu uvijek laki), On će nas blagosloviti. Kada ne biramo prave stvari, onda ćemo se suočiti s posljedicama. 

Bog kaže u Ponovljenom zakonu: „Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam: život i smrt, blagoslov i prokletstvo. Život, dakle, biraj“ (30,19). 

Daniel je neprestano dobro izabirao. On je utjecao na mnoge ljude uključujući svoje prijatelje Hananiju, Mišaela i Azarju. Kada je kralj Nabukodonozor podigao ogroman, zlatom prekriveni kip i rekao narodu da ga štuje, svi su ga poslušali. Svi osim ova tri muškarca. 

VIDI OVO: Bog kažnjava grijeh, a poslušnost uvijek nagrađuje

Čak i kada im je kralj dao drugu priliku, oni su odbili. Rekli su: „Bog naš, kome služimo, može nas izbaviti iz užarene peći i od ruke tvoje, kralju; on će nas i izbaviti. No ako toga i ne učini, znaj, o kralju: mi nećemo služiti tvojemu bogu niti ćemo se pokloniti kipu što si ga podigao.“ (Daniel 3,17-18). 

Oni su imali principe koje su poštovali. Kada ih je kralj zbog toga bacio u vatru, Bog ih je izbavio. 

Možda i vi trenutno prolazite kroz vlastito vatreno iskušenje. Možda ste suočeni s teškim okolnostima. Ovo vam Biblija poručuje: „Ljubljeni! Ne čudite se požaru što bukti među vama da vas iskuša, kao da vam se događa štogod neobično“ (1. Petrova 4,12). 

Niste sami. Bog će biti s vama tijekom tog vatrenog iskušenja.  

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org