NaslovnicaŽivotKada je brak prekasno spasiti?

Kada je brak prekasno spasiti?

Postoji li trenutak kada je brak prekasno spasiti? Statistike pokazuju da mnogi brakovi, uključujući kršćanske, završe razvodom. 

Kada se suočavamo s parovima čiji brakovi se raspadaju, ponekad se osjećamo jednako obeshrabreno kao i oni. Ali u tim trenucima očaja, trebamo moliti za uvid i podsjetiti se da Bog može popraviti čak i odnose koji su najviše slomljeni.

Bez obzira na to koliko izmučen brak može izgledati, parovi nikada ne bi smjeli izgubiti nadu. Kada gorčina i neprijateljstvo preuzmu kontrolu, te nijedan supružnik nije spreman popustiti, možda su na pragu proboja.

Kada se par okrene Bogu, srca se omekšaju, mole se molitve, a božanska ljubav počinje teći u njihove duše. Ono što je nemoguće postaje moguće, što utječe na stvaranje novog saveza, jačeg i ljepšeg od prijašnjeg.

Čudo obnovljenog braka

Jeste li iskusili čudo obnavljanja slomljenog braka? Jeste li ponizno tražili Božju pomoć i zavapili za pobjedu? Bog želi uslišati takve molitve, a kada to učini, vaš će brak postati remek-djelo Njegove slave.

U svijetu ispunjenom odnosima u kojima nema istinske ljubavi, brak obilježen Kristovom ljubavlju ističe se kao sjajni svjetionik. Ljudi će primijetiti i slaviti Boga zbog toga.

VIDI OVO: Molitva za brak: 9 jednostavnih molitvi koje možete moliti za svoj brak

Istinska bračna ljubav budi sjećanja na božansku ljubav koja hrani ljudsko srce. Kako učimo prvo ljubiti Boga, naša ljubav prema drugima, uključujući naše supružnike, postaje dublja.

Kada muževi i žene piju iz izvora Božje ljubavi, prelijevaju tu ljubav jedno na drugo, stvarajući jedinstvo s drugim i s Bogom. Ovo jedinstvo je temelj čvrstog braka.

Nikada nije kasno za spasiti brak

Jedinstvo poput ovog je dostižno u svakom braku. Nikada nije kasno tražiti Božju obnavljajuću moć za spašavanje braka. Ponizno priznajte svaku sebičnost u svom srcu i zatražite od Boga da vas ispuni ljubavlju Kristovom.

Ako tek planirate vjenčanje ili ste nedavno sklopili brak, tražite Njegovu ljubav i pripremite se za čudo jedinstva u vašoj zajednici. Bog može spasiti vaš brak i obnoviti narušene odnose ako ste spremni osloniti se na Njega.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare