Kada je najteže, Bog nam najviše pomaže

Bog je naš najvjerniji pomoćnik u nevolji. Onda kada je najteže, posebno nam je blizu i pomaže nam svojom moćnom desnicom.

Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji. (Psalam 46, 1)

Pomoć, koja nije prisutna kada nam je potrebna, nema nikakvu vrijednost. Sidro koje je ostalo kući nije od nikakve koristi pomorcu u olujnom vremenu. Novac koji je nekada imao, nije od nikakve koristi dužniku kada se protiv njega pokrene nalog za naplatu.

Vrlo malo zemaljske pomoći bi se moglo nazvati “brzo prisutnom”: ona je obično daleko kada se traži, daleko kada se treba iskoristiti, i još dalje kada se jednom iskoristi. Ali što se tiče Gospoda, našeg Boga, on je prisutan trenutno kada ga tražimo; prisutan je kada nam je potreban, i ostaje prisutan i nakon što dobijemo Njegovu pomoć.

VIDI OVO: Molitva za Božju pomoć u nevolji

On je više nego samo “prisutan”. On je uvijek prisutan. Bliže je nego što bi najbliži prijatelj mogao biti, jer je On u nama u trenutku naše nevolje. Prisutniji je više nego što smo sami prisutni, jer nam ponekad u trenutku nevolje nedostaje prisustvo uma. On je uvijek prisutan, efikasno prisutan, suosjećajno prisutan, sveukupno prisutan.

On je prisutan sada, ukoliko je ovo sumorno vrijeme za nas. Odmorimo se u Njemu. On je nače utočište, sakrijmo se u Njemu. On je naša snaga.

On je naša pomoć, oslonimo se na Njega. On je naša trenutno prisutna pomoć, odmorimo se sada u Njemu. Ne trebamo ni trenutka imati briga, ni trenutka straha. “Gospod nad vojskama s nama je, branič je naš Bog Jakovljev.”

Autor: Charles H. Spurgeon