Kada pomislite da ne možete dalje, sjetite se ovih Božjih riječi

Kada pomislite da je u vašem životu sve gotovo i da ne možete dalje, sjetite se riječi koje vam Bog poručuje. Ova poučna priča će vas ohrabriti.

Prvo sam mislio da je Bog promatrač, sudac koji zapaža i bilježi u svoju knjigu sve što sam učinio. Na taj način Bog bi znao jesam li zaslužio nebo ili pakao kad umrem. On je uvijek bio tamo negdje, kao predsjednik. Prepoznao sam njegovu sliku kada sam je vidio, ali ga uopće nisam poznavao. Kasnije sam ga počeo polako upoznavati.

Činilo mi se da je život kao vožnja na dvostrukom biciklu. Primijetio sam da je Bog na sjedalu iza mene i da mi pomaže okretati pedale. Ne znam kada je Bog predložio da zamijenimo mjesta, ali život nije bio isti od tada… život s Bogom je puno zanimljiviji.

Kada sam ja upravljao biciklom znao sam put. Bio je dosadan i predvidiv. Uvijek sam izabrao najkraći put između dva mjesta. No, kada je Bog preuzeo upravljač moji vidici počeli su se mijenjati. Vodio me je na najljepša mjesta, od visokih planina, dolina i rijeka. Bilo je prekrasno. Trebao sam se samo čvrsto držati.

Nakon nekog vremena počeo sam posustajati i nisam više okretao pedale, ali Bog se okrenuo i rekao: “Samo nastavi okretati pedale! Samo nastavi!” Kada se put pred nama nije vidio, postao sam zabrinut te sam upitao: “Kuda me vodiš?”

VIDI OVO: Mislite odustati od svega? Ova priča vam može promijeniti život

Ništa nije odgovorio, već se samo nasmijao i primio me za ruku. Primijetio sam da mu počinjem vjerovati. Uskoro sam zaboravio svoj dosadni život i prihvatio avanturu.

Prošlo je puno godina od kada sam prvi put sjeo s Bogom na bicikl. Sjećam se da mu nisam vjerovao ispočetka. Mislio sam da ćemo se razbiti ili završiti u kakvom jarku. Ipak je to bio moj život. Ali, Bog je poznavao sve tajne vožnje bicikla. Znao je kako se nagnuti i proći kroz oštre zavoje, zaobići kamen i kako proći teške dionice.

Naučio sam mu vjerovati i okretati pedale na najčudnijim mjestima. Više nisam brinuo kuda idemo i što je to pred nama, već sam počeo uživati u blagim povjetarcima koji su mi milovali lice, zalascima i izlascima sunca, te osjećaju brige i ljubavi koju sam dobivao od svojeg suvozača.

I danas kada pomislim da ne mogu dalje, Bog se samo okrene i kaže: “Samo nastavi okretati pedale! Samo nastavi!”

Autor nepoznat

NAJNOVIJE!