Kada vas prijatelj razočara, probajte OVO učiniti! Dogodit će se nešto izvanredno!

Svatko nekoga razočara. Kada vas prijatelj razočara, možete poduzeti korake koje navodimo u nastavku.

Kada dođe do razočaranja, zastanite i pomolite se za svoga prijatelja. Molite se za njihove uspjehe, snove, obitelji. Uložite vrijeme u hrabrenje i podsjećanje na sve ono dobro što je u njima.

Zahvalite Bogu za njihovo prijateljstvo

Zahvalite i za sve ono što su dobro učinili i to će učiniti da se trenutna frustracija koju osjećate prema njima podigne. Potražite mudrost i pravu perspektivu od Boga u vezi toga kako se nositi u takvim situacijama i On će vas voditi.

Nemojte se moliti tako što ćete se usredotočiti na njihove nedostatke. Molite za njih, da Gospodin blagoslovi njih i njihove živote. Molite za pojedine stvari kroz koje prolaze i molite za to postoji li bilo način na koji vi njih možete blagosloviti.

PROČITAJTE: 25 citata o prijateljstvu koje možete podijeliti sa svojim prijateljima

Možda će vas šokirati koliko je ovaj popis sažet, ali sve ono što vam treba jest da molite za svoje prijatelje i da sve svoje osjećaje predate Kristu.

Jasnoća će vam pomoći da shvatite to da ljudi ponekad neke stvari čine namjerno i da znaju da će vas to povrijediti, ali da vrlo često vašim prijateljima to nije namjera. To što oni ne znaju da vas povređuju ih ne čini lošim prijateljima. Ne možemo uvijek znati što se događa u nečijem danu kao i to što je uzrokovalo da se tako ponašaju ili reagiraju.

Dok se budete molili, Bog će vam dati osjećaje ljubavi prema vašim prijateljima

Zašto? Iz razloga što Bog nikada ne djeluje tako da razdvaja. Nemojte ni sami to činiti samo zato što ste ljuti ili frustrirani.

Molim vas poslušajte me u vezi ovoga. Ne kažem da trebate ignorirati sve i da se samo trebate moliti. Biti će vrijeme kada ćete sa svojim prijateljem trebati porazgovarati u vezi stvari koje su vas povrijedile.

Ono što želim reći jest da kada vas prijatelj povrijedi, nemojte odmah ići k njemu, nego se molite i tražite mudrost u vezi toga kako najbolje reagirati. Bez obzira na to je li to između vas i Boga ili vas i vašeg prijatelja, molitva u vezi toga će vas poštedjeti potencijalnih problema.

PROČITAJTE: Što je pravo prijateljstvo prema Bibliji?

Želim vas ohrabriti da nakon što vas vaš prijatelj razočara, nemojte dopustiti da to prebiva u vašem srcu i da se razvije u gorčinu. I nemojte to svaki puta kad se vidite iznositi. Od Boga tražite milost i tražite da povrijeđenost zamijeni ljubavlju…

Prijateljstva mogu imati teške trenutke i nerede, ali prijateljstva su zbog podrške i zajedništva koja donose u naše živote isto tako prekrasna. Jeste li imali prijatelja koji vas je povrijedio? Kako ste reagirali na to i što ste naučili iz toga?

Efežanima 4, 32 kaže: „Budite ljubazni i milostivi jedni prema drugima, oprostite jedni drugima kao što je i Krist oprostio vama“.

Autorica: Heather Margiotta; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithwire.com

NAJNOVIJE!